Torba eylemine izin yok, örgütler kararlı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba Yasa'yı protesto için bugün Ankara'da buluşacak olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nin uyarısına reğmen Meclis'e yürüme konusunda kararlı olduklarını açıkladılar. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, Torba Yasa'ya karşı ortak eylemlilik kararı çerçevesinde, TBMM'nin etrafında insan zinciri oluşturmaya hazırlanıyor.

ATALAY: İZİN VERMEYİZ

Ancak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Torba Yasa'yı protesto için Meclis çevresinde yapacakları eyleme müsaade edilmeyeceğini söyledi. Eylemi 'Yasadışı' olarak nitelendiren Ankara Valiliği de, göstericilerin TBMM'nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştırılamayacağını açıkladı. Zincir eylemde kararlı olan örgütler, geri adım atmayacaklarını belirterek, şunları söylediler:

Mehmet Soğancı (TMMOB Genel Başkanı): İnsanların kendilerini ifade etmesi, demokratik bir haktır. Bu eylemi organize eden örgütlerin hiçbiri yasadışı değildir, yasadışı eylemler de yapmamıştır. O saatte Meclis'teyiz.

Döndü Taka Çınar (KESK Genel Başkanı): Valiliğin tutumu anlaşılmaz. Alınan karar doğrultusunda Meclis'e uygun şekilde sesimizi duyurmak için kararlılığımız devam edecek.

Kani Beko (DİSK Ankara Bölge Temsilcisi): Torba Tasarı, çalışanlar için hayati ve önemli değişiklikler içeriyor. Bu eylem bizim demokratik hakkımız. Tepkilerimizi ortaya koyacağız.

Eriş Bilaloğlu (TTB Genel Başkanı): Hak arama konusunda ne yazık ki Türkiye'de çeşitli zorluklar doğuyor. Umuyoruz bunun tekrarı yaşanmaz.

DİNÇER: TORBA BAHANE

Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işçilerin bir haksızlığa muhatap olduklarında özgürce gösteri yapabileceklerini söyledi. Dinçer, Genel Kurul'da 'Torba Tasarı'yla ilgili soruları yanıtlarken, 'Torba Kanun'u protesto etmek için yapılacağı söylenen gösterilerde, bu kanundan çok sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili meseleler dile getirilmekte, ancak Torba Kanun bahane edilmektedir'' dedi. Doruk ÇAKAR / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber