Firari hükümlü eşi takip edilerek yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2011 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, 2004 yılında Buca Cezaevi'nden tedavi için getirildiği hastanenin mahkum koğuşundan firar eden, ardından yakalanıp bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan Cenci, hakkında verilen 9 yıl 3 ay 21 günlük hapis cezasının onanmasının ardından polisin eşini takip etmesiyle saklandığı evde yakalandı.

2004 Yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda, tüberküloz tedavisi için Buca Cezaevi'nden İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen tutuklulardan İlhan Cenci ile arkadaşları Gültekin Alptekin (45) ve İbrahim Oktay (26) mahkum koğuşundaki tuvaletin duvarını delerek kaçtı. Kurulan özel ekip, firarilerin tedavi için gidebileceklerini göz önünde bulundurarak fotoğraflarını hastanelere dağıttı. Araştırmaların ardından İlhan Cenci, İzmir'in Bozyaka semtinde saklandığı evde yakalandı.

CEZASI KESİNLEŞTİ

İlhan Cenci, o zaman eski sevgilisi olan G.Ç.'yi yeniden kendisiyle birlikte yaşamaya ikna etmek için, bir yaşındaki kızını kaçırmak suçundan cezaevine girmişti. Firarının ardından yakalanıp tekrar cezaevine konulan, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan Cenci hakkında, 'çocuk kaçırmak ve hürriyeti tahdit' suçlarından 9 yıl 3 ay 21 günlük hapis cezası verildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanmasıyla birlikte, Cenci hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

İzmir Emniyeti İnfaz Büro Amirliği ekiplerinin araştırmalarıyla Cenci'nin saklandığı ev, evlendiği G.Ç. takip edilerek bulundu. Polisin operasyonuyla gözaltına alınan Cenci, adliyeye sevk edildi ve işlemlerin ardından yeniden cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber