Üniversite hastanelerinde 45 bin çalışana garanti gelir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının "Torba Yasa" içinde yer almasının ardından üniversite hastanelerinde çalışanlar için de aylık mahsuplaşma hakkı TBMM gündemine taşındı.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının üniversite hastanesi çalışanlarına da uygulanmasının kararlaştırıldığı bu çerçevede TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen ÖSYM Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun teklifinde düzenleme yapıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 45 bin üniversite hastanesi çalışanını ilgilendiren mahsuplaşma hakkı için YÖK Kanunu'nun 58. maddesinde düzenleme yapılıyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte üniversite hastanesi çalışanları da Sağlık Bakanlığı çalışanlarıyla birlikte ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkından yararlanmış olacak. Döner sermaye yetersizliği nedeniyle düşük ek ödeme alan binlerce üniversite hastanesi çalışanı da artık 375 Sayılı Ek Ödeme Kararnamesinde belirtilen ve Ocak 2011 itibariyle sağlık çalışanı için

420 TL olan ek ödemeyi her ay garanti gelir olarak alabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, üniversite hastanelerinin pek çoğunda çalışanların döner sermaye dağılımındaki keyfi uygulamalar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, "Ek ödemede aylık mahsuplaşma yürürlüğe girdiğinde garanti gelir olarak alacakları ek ödeme, çalışanların yaşadığı mağduriyeti belli ölçüde giderecektir. Tüm üniversite hastanesi çalışanlarına hayırlı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber