Kılıçdaroğlu: Kamuda taşeron işçi olmayacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Ayaydın

CHP lideri Kemal Kılıçldaroğlu ve beraberindeki gazetecileri taşıyan THY'nin tarifeli uçağı Adana havalimanına indiğinde uçağın kapısında CHP'nin ekonomi kurmayları ve kalabalık bir partili grubu vardı. Kılıçdaroğlu ve partilileri taşıyan otobüs, yeni bestelenen ?Bir ıslık da sen çal? şarkısı eşliğinde ?işsizlik mitingi'nin yapılacağı Uğur Mumcu meydanına güçlükle ilerleyebildi. Yol boyunca halkın Kılıçdaroğlu'na ilgisi çok büyüktü. Otobüs halk tarafından sık sık durduruldu. Balkonlardan ve pencerelerden sarkanların arasında kadınların çok olması dikkat çekiyordu.

Meydanda 60 bin kişi vardı

Kılıçdaroğlu, güçlükle girdiği meydanda coşkulu kalabalığı görünce moral buldu. CHP lideri söze ?Eskiden Adana'da fabrikalar vardı, insanlar çalışırdı. Erdoğan Hükümetinin izlediği ekonomi politika sayesinde Adana'nın fabrikaları bir bir kapandı, Adanalılar işsiz kaldı? diye başşladı. Bu sözler üzerine meydanı dolduran 60 bin dolayındaki insan hep bir ağızdan ?Başbakan Kemal? diye bağırmaya başladı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde sadece ekonomi vardı. ?İşsizlik Adanalıların kaderi değil? diyen Kemal Kılıçdaroğlu CHP iktidarında işsiz olmayacak, aÇ olmayacak? deyince de meydandaki kalabalk hep bir ağızdan ?Kemal Baba? diye tempo tuttu.

CHP lideri vaatlerini gerçekleştireceği kaynakla ilgili polemiklere de şöye değindi: ?Her aileye aile sigortası diyoruz. Başbakan diyor ki ?kaynak nerede'. Sayın Başbakan kaynak var, merak etme. Ama Başbakan kaynağı çok merak ediyorsa söyleyeyim. Kaynak, Erdoğan'ın yandaşlarına, eşe, dosta aktardın. Biz halka kaynak olarak dağıtacağız. Bizim iktidarmzda eş dost değil, halk kazanacak. Fakir fukara kazanacak. CHP iktidarında sadece kamu değil, özel teşebbüs de yatırım yapacak. İşadamımızın önünü açacağız, ona destek olacağız ki yatırım yapsın, insanlarımıza, gençlerimize ve halkmza iş imkanı yaratsın.?

Taşeron işçi kadrolu olacak

Kılıçdaroğlu'nun çalışan kesimler tarafından büyük alkış alan vaatleriyse şöyleydi: CHP iktidarında kamuda taşeron işçi olmayacak. Hepsini kadroya alacağız. Çalışanların her türlü sosyal güvenliği olacak, insanca yaşayacak. 4/C'yi de tarih gömeceğiz ve bundan zarar görenlere de devletin şefkat elini uzatacağız.?

CHP lideri tarım sektöründe çalışanlara da şöyle seslendi: ?Pamuk denince Adana akla gelirdi. Şimdi Adana'da pamuk da yok oluyor. Güzelim Türkiye'ye artk Yunanistan'dan pamuk geliyor. Adana'nın çiftçisi de hayvancısı da perişan. Çiftçinin tek umudu CHP'dir. Bizim iktidarımızda tarım ve hayvancılık yeniden yükselen değer olacak.?

Bu sözler meydanı dolduran kalabalık tarafından coşkuyla alkışlandı. Kılıçdaroğlu CHP ile AKP arasındaki farkı ise şöyle anlattı Adanalılara: ?Biz CHP olarak halkımızın her türlü sorunlarını çözmeye talibiz. AKP ise sadece rantına talip. Aramızdaki fark bu.?

Kadın ilgisi fazla

Kılıçdaroğlu Adana'da balkonkardan ve pencerelerden en çok kadınlardan ilgi gördü. Kadınlar neredeyse camdan atlayacak şekilde Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. CHP lideri, yol boyunca kendisine ilgi gösteren kadınlara nazik bir şekilde teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Kalabalık miting sonunda da Kılıçdaroğlu'nu taşıyan otobüse Adana çıkışına kadar eşlik etti. Bir ara karşı yönden gelen ve şoförü bayan olan bir belediye otobüsü yolu kesti, otobüsten indi ve gelip Kemal Bey'i yanaklarından öperek başarılar diledi.

CHP'de değişim gözle görülüyor

CHP Genel Baskanı'nın yurt içi ve yurtdışı gezilerinde uçakta yanına ve arkasına hep partinin kurmayları otururdu. Davetli gazeteciler de arkada ekonomi sınıfında otururlardı. Hiçbir gazeteci de genel başkanla sohbet imkanı bulmadığı için bu geziler basına fazla yansımazdı.

Dünkü Adana seyahatinde bu yöntemi değişmiş gördük. Partinin Genel Baskan yardımcıları ve milletvekilleri ekonomide, davetli gazeteciler de Genel Başkan'ın yanında seyahat ettiler. Yolculuk boyunca gazeteciler Kemal Bey ile baş başa sohbet etme imkanı buldu. Bu değişikliğin mimarlarına bizzat tanık oldum. Bihlun Tamayligil ve Erdoğan Toprak'tı. Sanırım CHP yönetimi bu değişikliğin meyvelerini görecek. Bu değişiklik bile CHP'de her şeyin olumlu yöne doğru gittiğini gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber