Eski DP milletvekili Akın, Devrek'te toprağa verildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşamını yitiren eski DP Zonguldak Milletvekili Ahmet Nihat Akın, memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir Ankara'daki Bayındır Hastanesi'nde tedavi gören ve dün akşam hayatını kaybeden DP'den 14 ve 15. Dönem milletvekilliği yapan Ahmet Nihat Akın (90) için İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evlerinin önünde tören düzenlendi.

Daha sonra Yenicami'de kılınan namazın ardından Akın'ın cenazesi, Devrek Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, Akın'ın ailesi ve yakınları ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aynı zamanda DYP 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Adnan Akın'ın babası olan Ahmet Nihat Akın, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Kemal Anadol, Akın'ın ölümünden üzüntü duyduklarını belirterek, "Akın, Devrek ve Zonguldak'a önemli hizmetler yaptı. İline, ilçesine hizmet etmiş politikacı, sanatçı, bürokrat, sporcu ve buna benzer kimlikteki insanlara sahip çıkmak, şehirli, demokratik ve modern toplumun görevidir. Maalesef günümüzde bunlar azalıyor. Değerlerimize ve insanlarımıza sahip çıkmamız, onları öldükten sonra da yaşatmamız lazım. O da ancak belirli kültüre sahip olmakla mümkündür.

Akın'a Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber