Bursa-Ankara yolu 60 kilometre kısalacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2011 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa-Ankara arasındaki yolu 60 kilometre kısaltacak çevre yolunun 2012'de ihaleye çıkarılacağını belirtti.

Vali Şahabettin Harput, Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci ile birlikte Turanköy'de yapımı devam eden çevre yolunda incelemelerde bulundu. Vali Şahabettin Harput, Bursa çevre yolunun son 6,5 kilometrelik bölümünün 15 Martta bitirilmesinin planlandığını vurgulayarak "Ankara, İzmir ve İstanbul tarafından acil işi olanlar Bursa'dan transit geçecek. Bursa için çok önemli bir hizmet. Çevre yolunun tamamı için harcanan para 1 buçuk milyar TL civarında. Bu çok büyük bir rakam. Bu devletin gücü bu rakamları bulmaya yetiyor. Ve daha büyük rakamları da bulacak." dedi.

Otoyolun tamamlanması ile Bursa-Ankara arasının 60 kilometre kısalacağı müjdesini veren Harput, "Şu an Bursa-Ankara oto yolunun başlangıç noktasında bulunuyoruz. Bundan sonra bu güzergah Bursa-Ankara otoyolunundur. Şu andan itibaren proje çalışmaları başladı. Bursa-Ankara arasının da otoyol olarak ihale edilmesi gündemde. Bursa-Ankara arası yol şu anda 385 kilometre. Oto yol haline gelmesiyle bu mesafe 325 kilometreye düşecek. 60 kilometrelik bir kısalma olacak." şeklinde konuştu.

Yolun viraj ve rampalarında kısmen düzenleme yapılacağını anlatan Vali Harput, şunları söyledi: "Geçiş emniyeti bakımından daha uygun yerlere doğru güzergah seçimi yapmak suretiyle mesafe kısalacak. Bütün ulaşım ağlarının en güzel şekilde Bursa'ya gelmesi hepimizin idealidir. Bu projenin cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümüne kalmasını beklemiyoruz. Henüz proje aşamasındayız. Muhtemelen 2012 yılında ihalesini yapacağız."

"BAKANLIK İÇİN NE DEDİ"

Vali Şahabettin Harput, siyaset kulislerinde ki; İçişleri Bakanlığı görevine getirileceği iddialarına ilişkin soruya ise; Bursa'dan ayrılmayı düşünmüyorum. Ben Bursa'yı seviyorum. Buradan gitme gibi bir niyetim yok." cevabını verdi. Bursa'da 2007 yılından bu yana görev yapan Harput, görevde bulunduğu sürede Bursa'nın tanıtımı için büyük uğraş verdi. Bursa'nın kendisi için çok önemli olduğunun altını çizen Valisi Şahabettin Harput, "Kamuoyunda birtakım iddialar var. Ama benim Bursa'dan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Beni Bursa'dan hiçbir yere gönderemeyecekler. Bu iddialar sadece birtakım kimselerin hayalleridir." şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber