DSİ çalışanlarına ek tazminat geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSİ Genel Müdür Haydar Koçaker, kurumlarında çalışan personelin ek tazminat talebi konusundaki çalışmanın en kısa zamanda olumlu sonuçlanacağını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Türk Enerji-Sen Başkanı Celal Karapınar ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Görüşmede, Koçaker'e sendikanın hazırladığı bir rapor sunuldu. Raporda, DSİ Genel Müdürlüğünün özel bütçeye geçişini sağlayacak 6200 sayılı kuruluş kanunun yasalaşması talep edildi. Personelin bu konuda beklenti içerisinde olduğu DSİ için gerekli olan yetişmiş olan elemanların özel sektöre gitmesini önlemek açısından 6200 sayılı Kanunun bir an önce gerçekleşmesi gerektiği vurgulandı. Aynı bakanlığa bağlı olan Meteoroloji ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının ek ödeme alırken DSİ çalışanlarının bu haktan mahrum bırakılmaması gerektiği kaydedildi.

Mektupta birçok kadronun vekaleten yürütüldüğü belirtilerek, bu sorunun çözülmesi, kurumda bir süredir yapılamayan unvan değişikliği sınavının yapılması talep edildi. Görevde yükselme sınavlarında sıkıntılar yaşandığı, mevzuata aykırı olarak memur personelin yapması gereken ambar memurluğu gibi görevlerde bazı birimlerde işçi personel çalıştırıldığı ileri sürüldü.

Raporda yer alan hususlar ile ilgileneceğini kaydeden Genel Müdür Haydar Koçaker, DSİ Personelinin de diğer birçok kurum personeli gibi ek tazminat talebi bulunduğu ve bu konudaki çalışmaların en kısa zamanda olumlu sonuçlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber