9 aylık oğlunun ölümüyle suçladığı doktoru darp etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'ın Hassa ilçesinde 9 aylık oğlunun ölümüyle suçladığı doktoru poliklinik bölümünde tek başına yakalayan baba, sinirlerine hâkim olamayıp doktoru darp etti. Olayın ardından her iki tarafından iddiaları akılları karıştırdı. Darp edilen doktor, beyin cerrahisindeki tedavisinin ardından suç duyurusunda bulunacağını açıklarken 9 aylık oğlunu kaybeden baba doktordan ve hastane yönetiminden şikâyetçi olacağını açıkladı.

Ciğerlerine kaçan mama nedeniyle hayatını kaybeden 9 aylık Bilal Arı'nın babası Ahmet Arı yaşanan süreci "Sağlık skandalı" olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü eşinin 8 aylık oğlu Bilal Arı'yı ishal şikâyeti ile Hassa Devlet Hastanesine götürdüğünü anlatan Ahmet Arı burada doktor İ.Ş.'nin şurup vererek anne ve bebeği eve gönderdiğini söyledi. Hafta sonunda bebeğin şikâyetlerinin geçmediğini ishalle birlikte bebekteki halsizliğinde sürdüğünü anlatan Arı, "Ben TIR şoförüyüm. Eşim Cuma günü beni aradı ve Bilal'ın hasta olduğunu doktora götürdüğünü, doktorunda bir şurup vererek eve gönderdiğini söyledi. Ama eşim telaşlıydı çünkü oğlumuz gittikçe halsizleşiyormuş. Ben de (Bekle Pazartesi dönüyorum gene doktora gideriz) dedim. Pazartesi sabah eşim oğlumu alıp gene hastaneye gitti. Bebek neredeyse kendinde değildi. Bu nedenle hemen acil servis kısmına geçmiş. Burada doktorlar kayıt için bebeğin kimliğini sormuşlar. Eşimde aceleden yanında getirmediğini söylemiş. Doktor İ.Ş. eşime "Kimliği yoksa tedavi etmeyiz" deyince eşim apor topar tekrar eve gitmek için geri dönmüş. Ancak bu geri dönüş oğlumun ölümüne neden oldu. Yolda tamamen hayati fonksiyonları duran oğluma tekrar acilde müdahale edilse de kurtarılamadı. O anda Dr. İ.Ş. oğluma müdahale etseydi belki kurtulacaktı. Ama kimliği yok bakamayız dediler. Bu kimlik sorunu oğlumu öldürdü. Sorumluların peşini bırakmayacağım." dedi.

YAPMAMAM GEREKİRDİ AMA O SİNİRLE DOKTORA VURDUĞUM DOĞRUDUR

Baba Ahmet Arı, Dr. İ.Ş.'yi darp ettiği iddialarını da kabul etti. Oğlunun ölüm haberiyle sarsıldığını ve kendisine anlatılanları duyduktan sonra Dr. İ.Ş.'nin yanına gittiğini anlatan Ahmet Arı olayı şöyle anlattı: "9 aylık oğlumu bir hiç yüzünden kaybetmiştim. Acı bir yandan sinir bir yandan. Dr. İ.Ş.'nin yanına gittim. Baktım ayak ayaküstüne atmış oturuyor. Neden oğluma bakmadınız dedim. Bana "Kimliğini getirseydiniz bakardık" dedi. Bir anda gözüm döndü. Belki yapmamam gerekirdi. Ama o andaki sinirle doktora iki yumruk attığımı hatırlıyorum. Sonra bizi ayırdılar. Ben oğlumun acısını yaşıyorum. Ve sonuna kadarda oğlumun ölümünden kim sorumlu ise araştırıp bulunmasını istiyorum. Gerekirse Sağlık Bakanına kadar gideceğim. Suçlular cezasını bulsun diye".

BEBEĞE MÜDAHALE ETTİK ANCAK KURTARAMADIK

Hassa Devlet Hastanesinde görevli Doktor İ.Ş. ise kendine yöneltilen iddiaları reddederek suçlamaları yalanladı. Hastane kayıtlarının kontrol edildiğinde bebeğin Acil Servise yatırıldığını ve müdahale edildiğini hasta yatağında anlatan doktor İ.Ş. kendini darp eden hasta yakını Ahmet Arı'dan şikayetçi olacağını söyledi.

Bilal bebeğin yakınları tarafından acil servise getirildiğini ve burada kaydedilerek müdahalelere başlandığını anlatan Dr. İ.Ş. "Acil Serviste bebeğe müdahale ettim ve bebeğin hastaneye yatış işlemi yapıldı. Odasına çıkartıldı. Müdahalenin ardından hemşireler bebeğin kendi nüfusu ile getirilmediğini başka bir nüfusla ailesi tarafından kaydedildiğini bana ilettiler. Ben de görevlilere aileye bebeğin nüfusunu getirmelerini söyledim. Ama bebeğin hastanede kalması gerektiğini durumunun kritik olduğunu belirttim. Çünkü bebeğin ölümü halinde kayıt altına alınan bebek ölü olarak görünmüş olacaktı. Bebeğin tedavisi sürerken (Biri gitsin nüfusunu getirsin, kendi nüfusuna göre kayıt yapın) dedim. Sonra kendi görev yerime döndüm. Bebeğe gerekli, tedavi uygulanırken aile almış götürmüş bebeği. Aradan yarım saat geçti tekrar Acilden bir çağrı geldi. Bilal bebek durumu daha da kötüleşmiş bir şekilde tekrar geri getirilmiş. Hemen müdahale ettik. Ancak bebeği kurtarmak mümkün olmadı. Akciğerlerinden 250 cc mama çıktı. Anne mama yedirirken büyük ihtimalle bebek mamayı yutamamış nefes borusuna kaçmış." dedi.

Darp edilme anını da anlatan Dr. İ.Ş. "Bebeğin ölümünü aileye bildirdik. Bende poliklinik hizmetim için üst kata çıktım. Odama geçip oturdum. Sonra kapı açıldı bir adam içeri girdi bana baktı sonra gene kapıyı kapatıp çıktı. Aradan iki dakika geçmeden 4-5 kişi bir anda odaya girdi. Üzerime saldırdılar. Ne olduğunu anlayamadan bir anda bana vurmaya başladılar. Sonra sesleri duyan görevliler koştu, adamları üzerimden aldılar. Şu anda Hassa Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümünde tedavi görüyorum. Babanın iddia ettiği gibi bebeğin kimliği yok diye müdahale edilmemiş iddiaları tamamen yalan. Hastane kayıtları bu iddiasını zaten çürütüyor. Kendi hatalarını hastaneye ve bana mal etmeye çalışıyorlar. Beni darp ettikleri için olayı doktor hatası diyerek yaymaya çalışıyorlar. Ben şikâyetimi tedavimin tamamlanmasının ardından yapacağım" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hatay Sağlık İl Müdürü Bayram Kerkez ise olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Hastanelerde gelen her hastaya bakıldığını aktaran Kerkez, "Hassa Devlet Hastanesinde meydana gelen olay hakkında hemen soruşturma başlattık. Arı ailesi ve darp edilen doktorumuz şikâyetçi oldu. Adli mercilere konu iletildi ve soruşturma her yönüyle yapılmaya başlandı. Hatay'daki tüm hastanelerimizde gelen her hastaya sağlık güvencesi ne olursa olsun, güvencesi olsun ya da olmasın bakılmaktadır. Bu olayda hastaneye yatışı yapılmış, tedavisi başlatılmış bir bebeğin ölümü ile ilgilidir. Her iki tarafın iddiaları soruşturulacak" dedi.

Bu arada, hayatını kaybeden 9 aylık Bilal bebeğin cenazesi hastaneden alınarak toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber