Adliye lojmanları çevresinde yakalanan 3 zanlı tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'deki adliye lojmanları çevresinde yakalanan şüpheli şahıslardan 3'ü tutuklandı. 3 zanlı ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Önemli davalara bakan hakimler ile önemli soruşturmaları yürüten savcıların da kaldığı Başakşehir'deki lojmanların yakınında yakalanan silahlı bir kişi ile birlikte olayla ilgili gözaltına alınan toplam 6 zanlının savcılık sorguları tamamlandı.

Savcılık sorgusunun ardından üç zanlı serbest bırakılırken üzerinde silahla yakalanan Emrah Toprak ile Osman Sümer ve Abit Sümer tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan üç zanlı da tutuklandı. Şüphelilerden Emrah Toprak ile Osman Sümer ateşli silah kanununa muhalefet ve tehdit suçlamasıyla, Abit Sümer ise terör örgütü üyeliği ile ilgili daha önceki bir dosyasından dolayı tutuklandığı belirtildi.

Zanlı Toprak'ın savunmasında hırsızlık amacıyla bölgeye gittiğini, suikast amacı bulunmadığını söylediği kaydedildi. Osman Sümer'in ise, ?Bahse konu savcının kızı avukatımdı. Daha önce bir davama bakmıştı. Aramızda para ve gönül ilişkisi vardı. Bir süre önce aramız bozuldu. Bu nedenle böyle bir olayla karşı karşıya kaldığımı düşünüyorum.? iddiasında bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerin Başakşehir'deki adliye lojmanlarında silahlı saldırı ve eylem hazırlığı içinde bulundukları öne sürülmüştü. Zanlılardan asker olan Emrah Toprak'ın hava değişimi raporu aldığı için izinli olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber