Eski Bakana, para vurgunu suçlaması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Mart 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bakan Ercan Vuralhan'ın, yoksul Afrika ülkesi Gana'dan 'kara para' getirdiğini söyleyerek piyasayı 2 milyon TL dolandırdığı iddia edildi. Vuralhan hakkında 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Adı dolandırıcılık skandallarıyla anılan eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan'ın, bir vurguna daha karıştığı iddia edildi. Savcılığa intikal eden iddialara göre Özal döneminin Milli Savunma Bakanı olan Vuralhan, Gana'dan getirdiğini öne sürdüğü 7.1 milyar liralık altın ve nakit parayı gümrükten çekeceğini söyleyerek piyasayı dolandırdı. Vuralhan'ın bu ilginç yöntemle 2 milyon TL haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor. Polis, savcılığın talebiyle Vuralhan'ı her yerde arıyor. İlginç dolandırıcılık olayı Vuralhan'ın senaryosuna inanıp bankadan 12 bin TL kredi çektikten sonra aldatıldığını anlayan bir emekli vatandaşın şikâyetiyle ortaya çıktı. Gümrük Müsteşarlığı da, Ercan Vuralhan'ın diğer organizatör Seyit Ahmet Altınbaş'la birlikte gümrükte özel kasalarda altın ve nakit paraları bulundurduğuna inandırmak için dolandırılan insanları Atatürk Havalimanı gümrüğüne getirdiğini tespit edince savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüştüğümüz bir gümrük yetkilisi olayı doğruladı.

'KARA PARA DOLU KASA'
Edinilen bilgilere göre Vuralhan ve Altınbaş dolandırıcılık operasyonu için iki ayrı plan hazırladı. İlk plana göre yoksul Afrika ülkesi Gana'dan getirilen kara paralar kelimenin mecazi değil, gerçek anlamıyla siyaha boyanmıştı ve film banyosunu andıran bir teknikle yıkanınca yeşil dolarlara dönüşüyordu! İkili, bu paraların gümrükte kasalarda bekletildiğini söyledi ve kasa kira bedeli adı altında insanlardan para topladı. Hatta kara para ile dolu olduğunu iddia ettikleri birkaç kasayı mağdurlara gösterdi. Altınbaş, Vuralhan'la yaptığı ikinci plan doğrultusunda kendisini geçtiğimiz yıl Varlık Barışı Yasası'ndan yararlanıp Maliye Bakanlığı'na 7.1 milyar TL gelir beyan eden gizemli milyarder olarak da tanıttı. Altınbaş, insanları milyarder olduğuna inandırmak için gümrükte bekleyen parasının 7.1 milyar TL olduğunu söyledi. Dolandırıcılık iddialarını üzerine olay savcılık tarafından incelemeye alındı. Şimdi, polis, Vuralhan'ı arıyor.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber