Digiturk: blogspot.com'un kapatılmasında tek suçlu Google yönetimi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mart 2011 08:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Blog platformu, blogspot.com'un kapatılmasıyla ilgili olarak Digiturk Genel Müdürü, ?Google yönetimi suçlu? dedi

Ertan Özerdem

Dünyanın en büyük blog platformlarından blogspot.com, Digiturk'ün açtığı dava sonucu kapatıldı. Kapatılmaya gerekçe olarak bazı lig maçlarının bloglarda yayınlanması gösterildi. CNBC-e'ye konuşan Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, ?Hırsızlık yapılıyor ve internet kullanılıyor. Bu platformlarla yazıştık, bu tarz yayın yapan kişileri durdurun diye. Yani baştan mahkemeye gitmedik. Aylardır hatta yıllardır denedik, o kadar uzun bir süreçtir bu. Şimdi olay bu konuda en son söyleyeceğim şeyi baştan söyleyeceğim. Bir tek suçlu vardır, o da Google yönetimidir? dedi.
Google'un hiçbir şey yapmadığını ve kendilerinin son çare olarak mahkemeye gittiklerini belirten Özerdem şunları söyledi:

?Yapanı durdurmalı'
?Durdurma kararını tabi ki verdi mahkemeler. Çünkü o kadar haklıyız ki durduracak. Fakat bu işleri yapanı durdurmak, sadece yapanı durdurmak teknik olarak mümkün değil bunu ancak Google durdurabilir. Yani kendi evinin içinde Google'ın mecrası içinde suçluları tek tek ayıklayabilecek kendisidir. Mahkeme şunu yapabilir sadece; o suçlunun bulunduğu çevreyi olduğu gibi kapatabilir. O IP numarasını kapatabilir mahkeme. Dolayısıyla mahkeme de bunu yaptı. Aslında bunu durduran Digiturk hiç değil; bunu durduran mahkeme. Biz sadece suçluluların üzerine gitmeyi istedik. Fakat Google'ın duyarsızlığı yüzünden mahkeme bu kararı almak zorunda kaldı. İşin aslı bu.?

?Mağduriyetten üzüntülüyüz'
Bloggerlar'ın düştüğü mağduriyetten üzüntü duyduklarını belirten Özerdem, ?Bloggerlar nedense suçlu olarak Digiturk'ü görme eğiliminde. Biz de onaların düştüğü mağduriyetten son derece üzüntülüyüz; fakat konunun bizimle bir ilgisi yok. Kendilerinin reaksiyon göstermesi gereken yer Google'ın kendisidir. Oraya baskı yaparlarsa Google bunu düzeltmek zorundadır. Yani illegal sadece futbol maçlarıyla değil, onunla ilgili söylemiyorum. Kanunen yetkisi olmayan kişiler bazı eserler bu illa maç da olmayabilir eser de olabilir yayınlayamaz? dedi.
Özerdem, Google'dan tazminat talepleriyle ilgili de 2 milyon lira değil çok daha fazla tazminat taleplerinin olması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber