Çanakkale Valisi Danıştay üyesi oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2011 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANAKKALE Valisi Abdülkadir Atalık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Anayasa'nın 155'inci, 2575 Sayılı Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9'uncu maddeleri gereğince Danıştay üyeliklerine atadığı 15 isim arasında Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık da yer aldı. Bu konuyla ilgili olarak Ankara'da bulunan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Danıştay üyeliği görevine seçilen kişilerin hemen göreve başlayacaklarını belirterek şöyle dedi:

"Normalde benim de hemen göreve başlamam gerekiyor. Ancak yakın zamanda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlama törenleri var. Bu nedenle İçişleri Bakanımız ile bir görüşme yapacağım. Valilik görevimden hemen ayrılıp yeni görevime başlamak istediğimi bildireceğim. Eğer uygun görürse hafta sonu yeni görevime başlayacağım."

Emeklilik öncesi Ankara'da bir kez daha görev yapacak olmaktan mutlu olduğunu belirten Atalık, "Danıştay üyeliği göreviyle ilgili bana görüşümü sordular. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Emeklilik öncesi bir kez daha Ankara'da çalışmak istiyordum. Böyle bir fırsatın karşıma çıkması iyi oldu" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken 2009 yılı Ocak ayında Çanakkale Valiliği görevine atanan Abdülkadir Atalık, 2 yıldır bu görevi yürütüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber