Rektör yardımcısı Danıştay üyeliğine seçildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2011 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali D. Ulusoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçildi.

Uzmanlık alanı idare hukuku ve idari yargı olan Prof.Dr. Ali D. Ulusoy, Danıştay tarihinde bu göreve seçilen ilk hukuk profesörü oldu. Danıştay Kanunu'na göre, hukuk profesörlerinin Cumhurbaşkanı kontenjanından üyeliğe seçilme imkanı uzun süredir vardı. Ancak bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı söz konusu tercihi kullanmamıştı.

Yaşar Üniversitesi'nde kısa süre de olsa görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Prof.Dr. Ulusoy, "Bu süre içerisinde hem yönetimle hem öğrenci ve çalışanlarla çok keyifli günler geçirdim. Devlet tarafından verilen yeni görevim benim için büyük bir onur oldu" diye konuştu.

5 KİTABI VE ÇOK SAYIDA YAYINI BULUNUYOR

Prof.Dr. Ali D. Ulusoy, 1968 yılında Mersin'in Mut İlçesi'nde doğdu. Doktorasını Fransa'da Bordeaux Hukuk Fakültesi'nde yaptı. ABD'de UCLA Hukuk Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Ankara Hukuk Fakültesi'nde uzun yıllar öğretim üyeliği ve dekan yardımcılığı ile TOBB-ETÜ Hukuk Fakültesi'nin kurucu dekanlığını yürüttü. Prof.Dr. Ali D. Ulusoy'un idare hukuku alanında 5 kitabı ve çok sayıda uluslararası ve ulusal yayını bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber