Doktorlar iş yavaşlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2011 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir grup, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nı protesto için 2 saat süreyle iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Hastanenin Acil Servisi girişinde toplanan doktorlar, slogan atarak ve dövizler taşıyarak, Başhekimlik binası önüne kadar yürüdü.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Süheyla Ağkoç, grup adına yaptığı açıklamada, sağlıkta bugün uygulanan politikalarla, birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan aile hekiminden, üniversitedeki öğretim üyesine kadar bütün hekimlere performans sistemi dayatıldığını savundu.

Bu sistemin, ''sağlık çalışanlarını puan toplama telaşına yönelttiğini, çalışma barışını bozduğunu, asistan eğitimi ve nitelikli sağlık hizmetini geri plana attığını, ucuz iş gücüyle, uzun saatler ve güvencesiz olarak çalışmayı getirdiğini'' öne süren Ağkoç, ''Bu sistemde 9 saatlik mesai sonrası 15 saat nöbet tutan asistan hekim, yoğun iş yükü altında ezilen uzman hekim, eğitime ve bilimsel çalışmalara zaman bulamayan klinik şefi emeğinin karşılığını alamamakta, nitelikli sağlık hizmeti sunamamaktadır'' şeklinde konuştu.

Ağkoç, harcadıkları emeğin karşılığıyla insanca yaşayabilecek bir gelir talep ettiklerini söyledi.

Doktorlar, basın açıklamasının ardından tekrar iş başı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber