Bakan Babacan: Piyasalardaki depreme geçit vermeyeceğiz

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Mart 2011 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Babacan, " Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun kapsamı genişletilecek. Piyasaları ise yakından izliyoruz." dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) ilişkin yasa tasarısı ile halihazırda sadece depreme ilişkin uygulamaların kapsamının, diğer doğal afetleri de içerecek şekle getirilmesinin söz konusu olabileceğini kaydetti. Babacan, DASK'ın zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmaya yönelik projesi 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasına ilişkin toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Rekabet Kurumu'nun 8 banka hakkındaki soruşturması konusunda Babacan, ceza miktarına ilişkin pek çok rakam telaffuz edildiğini, Rekabet Kurumu'nun bankacılık sektörünün kendine özgü hassasiyetlerini dikkate alarak karar vereceği görüşünde olduğunu kaydetti.

KREDİ NOTUMUZUN FARKINDA DEĞİLLER

Son olayların ardından kredi derecelendirme kuruluşlarının, Mısır'ın notunu düşürmesine karşın, Türkiye'nin hala Mısır'a yakın bir nota sahip olmasına ilişkin bir soru üzerine Babacan, yatırımcılar açısından Türkiye'nin kredibilitesinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Babacan, 'Kredi derecelendirme kuruluşları geriden geliyor. Türkiye'nin hak ettiği o gerçek kredibilite noktasını onlar da yakalarlar' dedi. 'DASK yasa tasarısında neler var' sorusunu Babacan, 'İki konu var Birincisi, şu anda sadece depremle ilgili uygulanıyor. Kapsamını biraz genişletip, deprem haricindeki doğal afetleri de kapsayıcı şekle getirmek söz konusu" şekklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber