Başbakan Erdoğan: Cumhuriyet'i kuranlar gitti ve seferberlik bitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2011 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk ŞENYÜZ

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Cumhuriyet'i kurar kurmaz seferberlik başlattılar. Ne yazık ki onlar gitti ve bu seferberlik bitti. İşte biz bu seferberliği yeniden başlattık. Yol yoksa medeniyet yok; kalkınma yok dedik.? dedi.

Erdoğan, Erzincan Kızılay Meydanı'nda yapılan açılış töreninde şöyle konuştu:

IMF'ye onlar borçlandı (DSP-MHP-ANAP Hükümeti) biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında şimdi 85 milyar dolar var. Bir taraftan ?milliyetçiyim' diye hava atacaksın. Öbür taraftan kasadan ses gelecek tın tın. Eeee IMF'nin kapısında sırada bekleyeceksin, borç alacaksın. O borcu biz ödüyoruz. Biz milli geliri 230 milyar dolardan aldık. Geçen yıl sonunda 730 milyar dolara geldik. CHP'si de MHP'si de aynı.

100. yılı konuşacağız

CHP'ye MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu oyunu beraber bozalım. 12 Haziran'la yeni bir döneme giriyoruz. 4 yılı değil Cumhuriyet'in 100. yılını konuşacağız. 100'üncü yılda dünyanın ilk on ekonomisi içinde yer alan Büyük Türkiye'yi konuşacağız. Bu olur mu olur. Bakın biz lafla konuşuyoruz. 26'ıncı sıradan 17'inci sıraya geldik. Bunu güven ve istikrarla başardık. Bu itimadınızı bize daha fazlasıyla artırırsanız; Türkiye bunu başaracak güç ve kapasitededir.

2006'da Erzincan'ın yetiştirdiği Ali Ekber Çiçek'i Hakk'a uğurladık. Sazıyla sözüyle Ali Ekber Çiçek, her zaman birliğin, beraberliğin, dayanışmanın türkülerini söyledi. Bin yıllardır kardeş olmuş bu milleti birbirine düşürmek için çok kirli tezgâhlar devreye sokuldu. Bu millet, evelallah bu tezgâha gelmedi. Alevilik - Sünnilik, Kürtlük - Türklük, gerici - ilerici dediler aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Yapay fitne oyunlarını bozduğumuz müddetçe bizi kimse tutamaz. Herkes inancını özgürce yaşayacak. Çünkü demokratik laik sosyal bir hukuk devletinin gereğidir.

Helga binecek de...

Hızlı trenle, Erzincan-Ankara arası 3 buçuk saate inecek. George, Helga hızlı trene binecek de benim Ahmedim, Mehmedim, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam niye binemesin. Cumhuriyet'i kuranlar yol olmamasının demiryolu olmamasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlardı. O yüzden Cumhuriyet'i kurar kurmaz seferberlik başlattılar. Ne yazık ki onlar gitti ve bu seferberlik bitti. İşte biz bu seferberliği yeniden başlattık. Yol yoksa medeniyet yok; kalkınma yok dedik. Bugün tek bir açılış töreniyle tam 81 farklı yatırımın açılışını yapacağız. Muhalefet bunu anlamaz, Onların aklı bunu almaz. ?Başbakan yine geldi aldattı' derler. Çünkü bizim icraatımızın ulaştığı yerlere onların hayalleri bile ulaşamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber