e-kitap, yeni bir okuyucu kitlesini ortaya çıkardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2011 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Güneş, çocuk ve gençlerde ekran okuma alışkanlığının giderek yayıldığını ve yeni bir okuyucu kitlesinin ortaya çıktığını söyledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkçe Öğretiminde Çağdaş Gelişmeler" konulu panele Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Güneş ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Güneş, panelde yaptığı konuşmada e-kitap hakkında bilgi vererek, bu sistem sayesinde özellikle çocuklarda ve gençlerde ekran okuma alışkanlığının gittikçe yaygınlaştığını söyledi.

"Yapılandırıcı Yaklaşım ve Türkçe Öğretimi" konusunda da katılımcılara bilgi veren Güneş yapılandırıcı yaklaşımın gelişmiş ülkelerin çoğunda kullanıldığını anlattı.

Güneş, Türkiye'de 2004'ten itibaren uygulanmaya başlanan bu sistemle öğrencilerin zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerinin geliştirilmesinin planlandığını aktardı.

Güneş panelde yaptığı konuşmada ayrıca Türkçe öğretimindeki gelişmelerle ilgili yeni öğrenme alanları, beceriler, modeller, yöntemler, değerlendirmeler hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Güneş, Türkçenin köklü, yapı olarak sondan eklemeli bir dil olması hasebiyle, çalışıldığı sürece zihin becerilerinin üst düzeyde gelişebileceğine değindi.

"Türkçe Öğretim Programı ve İlk Okuma Yazma Öğretimi" hakkında katılımcılara bilgi veren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol ise; Bruner'in tam öğrenme modeliyle Vygotsky'nin usta-çırak ilişkisine dayalı programları hakkında ve bitişik eğik yazının ikinci sınıfın ikinci döneminden birinci sınıfa alınması, okuma-yazmanın öğretimine bitişik eğik yazıyla başlanmasına değindi.

Panelin sonunda katılımcılara plaket ve çiçek takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber