Tarım ve Köyişleri Bakanlığından 'GDO'lu çikolata' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2011 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ''Kimin Çikolatası GDO'lu'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

26 Eylül 2010 tarihinden bu yana gıda amaçlı GDO'lu hiçbir ürün ithalatının yapılmadığı belirtilen açıklamada, çikolata da dahil olmak üzere riskli ürünlerde bakanlığın, ilgili yönetmeliğe uyulup uyulmadığını devamlı kontrol ettiği ifade edildi.

Bu ürünlerle ilgili herhangi bir yasal boşluğun bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sadece üç soya geni yem ihtiyacı çerçevesinde tescil edilmiştir. Bu soyanın gıda amaçlı kullanılması ise mümkün değildir. Çikolatalarda kullanılan lesitinin tamamı ithal edilmektedir. 26 Eylül 2010 tarihinden itibaren 1 Ocak 2011 tarihine kadar 888 ton lesitin ithal edilmiştir. Bu lesitinlerin tümü GDO analizine tabi tutulmuş ve GDO'dan ari bulunarak ithal edilmiştir. Bu tarihten sonra gelen gıda amaçlı GDO ihtiva etmeyen ve analiz sonuçlarıyla da GDO'suz olduğu tespit edilen 2 bin 861 ton soya ve 56 ton soya unu ithal edilmiştir. Bu nedenle iddia edildiği gibi ithal edilen gıda amaçlı soya ve ürünleri de GDO ihtiva etmemektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber