Hükümet PKK ile anlaştı haberleri yapın

Haber Giriş : 09 Mart 2011 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner Yalçın'a ait Oda Tv'de ele geçirilen belgeler, operasyon kapsamında gözaltına alınan gazetecilere Ergenekon tarafından, 'Başbakan Erdoğan hakkında olumsuz haber yapın. Hükümet PKK ile anlaştı propagandasını yayın' talimatı verildiğini ortaya koydu.

İLHAN TOPRAK / ANKARA

Ergenekon terör örgütü operasyonları kapsamında son dalgada "Terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanan gazeteciler ile ilgili sır perdesi aralanıyor. Tutuklanan şüphelilere gazetecilik ile ilgili değil, savcılar tarafından 2 ile 4 yıl arasında değişen zamanlarda toplanan delillerle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. OdaTv'de ele geçirilen CD ve DVD'lerde çoğu hükümet üyesi olan siyasilere, işadamlarına, bürokratlara ve gazetecilere ait bilgi belge ve görüntülerin yer aldığı kaydedildi. Bu görüntülerin birinde 72 No'lu CD'de 10 Haziran 2007'de tarihinde saat 20.14'te çekildiği anlaşılan bir görüntüde AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'ya ait görüntüler olduğu ortaya çıktı. Bu görüntülerin Çetinkaya'nın makam odası olduğu tahmin edilen kapı ve holden çekildiği belirtildi. 69 No'lu DVD'de, "sark.avi" isimli video dosyasında yine AK Partili isimlerin gizli görüntülerinin bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden, bu görüntüler kimler tarafından çekildiğine ilişkin bildiklerini anlatmaları istendi.

YALÇIN KÜÇÜK'TEN TALİMATLAR

Şüphelilere her hangi bir kimsenin talimatıyla yazı yazıp yazmadıkları da soruldu. Oda Tv aramasında ele geçirilen dosyalar arasında, "Hocadan notlar" isimli dosyanın içeriğinde yer alan konular ile ilgili sorular da yöneltildi. Yalçın Küçük tarafından verilen talimatların yer aldığı "Hocadan notlar" isimli dosyada "AKP yolsuzlukları ile ilgili en küçük detayı atlamayalım algı önemli, olsa da olmasa da" şeklinde talimatların bulunduğu öğrenildi. Dosyada terörist Abdullah Öcalan'ın söylemlerinin çarpıtılarak hükümet aleyhine kara propaganda amaçlı kullanılması için talimatların yer aldığı belirtildi. "Hocadan talimatlar" isimli dosyada "Öcalan'ın söylemleri sürekli gündemde kalsın. Hükümet ile anlaşma yönünde gündemi sıcak kalsın. Bu konuda propaganda çok önemli örgütün eylemleri bu noktada kullanılabilir" ifadelerinin yer aldığı kaydedildi. Şüphelilere bu konuda yazı yazıp yazmadıkları, başta Yalçın Küçük olmak üzere birilerinin talimatı ile yazı yazıp yazmadıklarının sorulduğu öğrenildi.

DARBE ANDICINDAN BİLGİNİZ VAR MI?

Albay Dursun Çiçek imzalı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin hazırlanması ve sonrası ile ilgili sorular da şüphelilere yöneltildi. Şüphelilerden bazılarının Çiçek'in ailesi ile irtibatları da soruldu. Oda Tv'de ele geçirilen belgeler arasında 12 Eylül'de yapılan anayasa referandumu ile ilgili çarpıcı dökümanların yer aldığı öğrenildi. "Sivil darbe", "Sivil Dikta" konularını işleyen haberlerin yapılması için talimatların verildiği ortaya çıktı. Yine bu süreçte Başbakan Erdoğan ile ilgili olumsuz haberler yapılması talimatlarının da verildiği ele geçirilen belgeler arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber