Üniversite hastanelerindeki 45 bin çalışana da garanti gelir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2011 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Sağlık çalışanlarına ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının Torba Yasa içinde yer almasının ardından üniversite hastanelerinde çalışanlar için de aylık mahsuplaşma yürürlüğe girdi.

Sağlık-Sen'in girişimleri sonucu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yaklaşık 45 bin üniversite hastanesi çalışanını ilgilendiren mahsuplaşma hakkı ile ilgili, düzenlemeye yer verilmişti.

6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 3 Mart 2011 tarihli 27863 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece döner sermaye yetersizliği nedeniyle düşük ek ödeme alan binlerce üniversite hastanesi çalışanı da artık 375 Sayılı Ek Ödeme Kararnamesinde belirtilen ve Ocak 2011 itibariyle sağlık çalışanı için 420 TL olan ek ödemeyi her ay garanti gelir olarak alabilecek. Yıllık izin ve rapor dönemlerinde döner sermayeleri kesilen üniversite hastanesi çalışanları bu dönemlerde ek ödeme alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber