Bir mahkum mektubu cezaevindeki çocukları sanatla buluşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2011 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bir mahkum, Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'a mektup gönderdi. Mahkumun yazdığı mektup, cezaevindeki hükümlü ve tutuklu çocukları sanat ile buluşturdu. Savcılık- üniversite iş birliği ile cezaevindeki 38 çocuğa Türkçe'yi güzel konuşma, bilgisayar, el sanatları, satranç, halk oyunları, resim ve heykel eğitimi veriliyor.

Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan bir mahkum Rektör Okudan'da yazdığı bir mektupla hem kendi hayalini gerçekleştirdi hem de çocuk mahkumlara çeşitli kurslar açılmasını sağladı. Bir suçtan dolayı 8 yıl hapis cezası alan mahkum, resim yapmayı çok sevdiğini, ancak maddi imkânsızlık nedeniyle resim yapacak malzemeleri temin edemediğini dile getirdi. Mahkumun talebi Rektör Süleyman Okudan tarafından yerine getirildi.

Rektör, bununla yetinmeyerek cezaevinde kalan çocuk ve yetişkin mahkûmlar için sosyal, sanatsal ve sportif projeler yapılması talimatını verdi. Bir süre sonra Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ile projelerin uygulanması için protokol yapıldı.

Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 38 çocuk, başta Türkçe'yi güzel konuşma eğitimi olmak üzere bilgisayar, satranç kursları ile el sanatları, resim, halk oyunları ve kilden heykel eğitimleri alıyor. Ayrıca İlahiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından din ve ahlak bilgisi üzerine dersleri veriliyor. Her Perşembe değişik konulardan paneller düzenleniyor. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki öğrenci toplulukları tarafından oluşturulan tiyatro ve müzik grupları haftada bir gün konser veriyor.

TÜRKİYENİN İLK ÇOCUK MAHKÛMLAR HALK OYUNLARI EKİBİ KURULDU

Diğer yandan dünyanın değişik ülkelerinde sergiledikleri halk oyunları ile derece alan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SHOT) tarafından Türkiye'nin ilk cezaevi çocukları halk oyunları ekibini kurdu. Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk oyunlarını öğreniyor. Haftada bir kez 3 saat olmak üzere eğitim alan mahkûm çocuklar, kurs bitiminde öğrendikleri oyunları sahneleyecek.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, cezaevinde yapılan projelere bir mahkumdan gelen mektubun ilham kaynağı olduğunu söyledi. Rektör Okudan, "Cezaevinden bana gönderilen mektuba kayıtsız kalamazdım. Bizden istenilen çok basit bir talepti. Bu proje ile cezaevine düşmüş bir insanımızı bile kazanabilirsek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber