Sağlık meslek lisesinde dayak iddiası

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, 1 Nisan şakası yaptığı gerekçesi ile okul müdürünün kendisini dövdüğünü ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgilere göre, Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi B.K. (Bilal Keyik-17), 1 Nisan'da şaka amacıyla okula koku bombası getirdiğini ve bunu arkadaşıyla patlattıklarını söyleyerek, olaya sinirlenen müdürün kendisini dövdüğünü ileri sürdü. B.K., "1 Nisan'da arkadaşlarıma şaka yapmak için sınıfı koku bombası getirdim. Bir arkadaşımla birlikte bombayı patlatınca sınıfta kötü bir koku oluştu. Bunun üzerine tüm arkadaşlarım sınıfı boşalttı. Olayın ardından müdür yardımcısı beni çağırarak müdür Ersin Dönder'in benimle konuşmak istediğini söyledi. Müdürün odasına gittiğimde de bana neden böyle bir şey yaptığımı sordu. Ben amacımın şaka yapmak olduğunu ve sonucunun bu şekilde olabileceğini düşünmediğimi söyledim. Fakat, Müdür Ersin Dönder kafama kalın bir kitapla bir çok kez vurdu. Sonra bana tokat attı. Sendeleyerek düştüm, bu sefer de sırtıma vurarak beni sınıfa gönderdi" dedi.

B.K., daha sonra müdürün kendisini tekrar çağırdığını belirterek, "Bu kez de beni bir saat kadar odada bekletti. Beni okuldan atacağını söyledi. Ben de durumu aileme anlattım. Babam ise olayı öğrenince polise giderek şikaşetçi oldu. Ben de 5 gün rapor aldım" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ersin Dönder ise, açıklama yapamayacağını ancak öğrencinin iddialarının doğru olmadığını söyledi. Dönder, öğrencinin 12 dersinin zayıf olduğunu ifade ederek, "Birkaç kez disiplin cezası alan bir öğrenci. Sınıfa koku bombası atmış. Sınıf ders yapılamayacak bir haldeydi. 1 Nisan şakası yaptığını söyledi. Olayın olduğu gün, okuldaymış. Ancak ertesi gün sağlık raporu alıp şikayette bulunmuşlar" dediler.

Olayla ilgili olarak İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber