Sağlık çalışanları Taksim'de yürüdü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mart 2011 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Tünel'den Taksim Gezi Parkı'na kadar süren yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı

Sağlık sistemindeki sorunlarını protesto eden gruba CHP'li milletvekilleri Çetin Soysal ve Sacit Yıldız da destek verdi.

İstanbul Tabip Odası öncülüğünde toplanan sağlık çalışanı yaklaşık bin kişi Beyoğlu Tünel'de toplandı.

"Çok ses çok yürek","Güvenceli çalışmak ,istiyorum", "nöbet ertesi gün , izin hakkımızdır" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Sus artık Recep Akdağ" şeklinde slogan attılar. Grup, Taksim Gezi Parkı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'IN 14 MART TIP BAYRAMI ISLIKLARLA KUTLANDI

Gezi Parkı'nda toplanan grup, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Grup adına basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Lale Tırtıl yaptı. "Hekimlerin 14 Mart 2011 Bildirgesi'ni okuyan Tırtıl, sağlık çalışanlarının taleplerini ve sorunlarını tek tek okudu. Sağlık çalışanları olarak toplumun sağlığı için varız diyen Tırtıl, "mesleki bağımsızlığımız ve sağlık hakkımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz Aile Hekimliği merkezlerinde hekimleri yanlız bırakan sözleşmeli çalışmaya mahkum eden uygulamalara son verilmesini istiyoruz. Tıp Fakülteleri ekonomik ve bilimsel özerklik taleplerine karşın yüksek okul haline getirilmek isteniyor. Geleceğimizinde sağlığını belirleyen üniversitelerin eğitim ve araştırma görevinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Hekimlerin güvenceli sözleşmeli çalışmalarının sağlanmasını talep ediyoruz. Nitelikli eğitimle sağlanan iş yeri hekimliğine önem verilmesini istiyoruz. İş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi ve mesleki bağımsızlık istiyoruz " dedi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK

Sağlık çalışanlarının eylemini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvelilleri Çetin Soysal ve Sacit Yıldız'da destek verdi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber