Öğretmenlere ucuz bilgisayar projesine destek Japonya'dan

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank'ın, öğretmenleri bilgisayar sahibi yapmak için kolları sıvadığı projeye Japon Hükümeti Eğitim Fonu'ndan da büyük oranda destek sağlandığı ortaya çıktı.

Toshiba'nın, ihaleye verdiği fiyatı bu sayede 200 dolar civarında aşağı çektiği öğrenildi. Bilgisayarların fiyatlarının düşürülmesi için yüzde 18 olarak uygulanan KDV muafiyeti üzerinde durulmuş; ancak ?bazı teknik? detaylar yüzünden bu düşünce hayata geçirilememişti.

Öğretmenleri ucuz dizüstü bilgisayar sahibi yapma projesinin sonuçlarını MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar açıkladı. Buna göre, Vakıfbank, öğretmenin tercihine göre, 12 ile 48 ay aralığında taksitle, fiyatı 1.062 ile 866 Amerikan Doları olan iki ayrı konfigürasyonu alternatif olarak sunacak. Bunun için aylık 1,6 ile halihazırda uygulanan en düşük faiz oranını uygulayacak. Fiyatlarına göre iki farklı tercihte bulunulabilecek. İlk grupta Toshiba Satellite marka, ikinci grupta ise Exper Active, Casper Prestige ve KRN Mobilius marka bilgisayarlar olacak. Kampanyaya katılmak için Vakıfbank kredi kartı sahibi olmak gerekiyor. Bilgisayarı alanlara ücretsiz 3 aylık TR-NET internet erişim imkanı tanınacak. Kampanyadan öğretim elemanları, kurs öğretmenleri ve Vakıfbank personeli faydalanacak. Bilgisayarlar, müracaat tarihinden itibaren 45 gün içinde teslim edilecek. Vakıfbank Genel Müdürü Kacar, sağlanan imkanın piyasadan yüzde 30 civarında daha ucuz olduğunu belirtti. Edinilen bilgiye göre, kampanya için çıkılan ihaleye katılan Toshiba 1.120 dolar teklif verdi. Ancak bu teklif yüksek bulundu. Türkiye'den gelen isteğin, maliyetin de altında olduğunu öne süren Toshiba, Japon Eğitim Fonu'ndan destek sağlamayı başardı. Bu sayede satış fiyatı KDV hariç 900 dolara çekildi. Toshiba Notebook Computer Türkiye Distribütörü Aytaç Biter, yaptığı açıklamada konuya ?prestij? açısından yaklaştıklarını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber