Tezkere görüşmesi Meclis önünde protesto edildi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2011 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve partiler, Meclis'te görüşülen tezkereyi protesto etti.

KESK, TMMOB, TTB, Türkiye Kominist Partisi (TKP) ve Halk Evleri'nin (HE) de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi, Meclis Dikmen Kapı'da bir araya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin NATO Deniz Gücü'nde görev almasına ilişkin hazırlanan tezkereyi protesto eden grup, 'Emperyalist saldırıya hayır', 'Bu filmi görmüştük' dövizleri taşıdı. Hükümet aleyhine slogan atan grup, ?Bu kanlı senaryoya, yeni işgal planlarına, halka karşı işlenen bu suça ortak olmayın.? dedi. Milletvekillerine seslenen grup, tezkerenin reddedilmesini istedi.

Bu grubun ardından İşçi Partisi (İP) üyesi yaklaşık 70 kişi yine Meclis önünde toplandı. Grup adına konuşan İP Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, Meclis'te görüşülen tezkereye milletvekillerinin oy vermemesini, Türk ordusuna geri dön emri verilmesini istedi. ABD'nin bölgede Büyük Ortadoğu Projesi'ni uyguladığını öne süren Koçoğlu, tezkerenin oylanmasının haçlı ordusunu Türkiye'ye davet etmek olduğunu savundu.

MAZLUM-DER DE EYLEM YAPTI

Meclis Çankaya Kapısı önünde toplanan Mazlum-Der üyeleri de Meclis'te görüşülen tezkereye karşı olduklarını duyurdu. Grup adına konuşan Mazlum-Der Genel Sekreteri Şerife Gül Arıman, Türkiye'nin başlatmış olduğu hakemlik rolünün daha ahlaki ve insancıl olduğunu söyledi. Libya'ya yapılacak askeri müdahalenin Kaddafi'nin yaptığı müdahaleden daha insani olmayacağını savunan Arıman, bu müdahalede sivil halkın zarar göreceğini kaydetti. Türkiye'nin hiçbir şartta uluslar arası bir askeri müdahaleye dahil olmamasını isteyen Arıman, Türkiye'nin askeri müdahaleye rıza göstermesinin bile kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber