Üniversitede stand kavgası: 28 öğrenci gözaltında/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2011 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Fen Edebiyat Fakültesi önünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili stand açtı. Başka bir grup öğrenci de açılan stanta tepki gösterince, kavga çıktı. Çıkan kavgada 28 öğrenci gözaltına alındı.

Olay Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit yerleşkesinde bugün meydana geldi. İddiaya göre Alperen Ocakları'na üye olan bir grup öğrenci Rektörlük'ten alınan izinle Fen Edebiyat Fakültesi önünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili stand açtı. Açılan stantın yanına gelen başka bir grup öğrenci de üniversitenin özel güvenliğine "Biz stand açtığımızda izin verilmiyor. Bunlara neden izin veriliyor. Stantı kaldırsınlar" deyince iki grup arasında kavga çıktı.

Çıkan kavgaya ilk olarak üniversitenin özel güvenliği müdahale etti. Ardından polis çağırıldı. Üniversiteye gelen polis Alperen Ocakları'na üye olan öğrencilerin şikayeti üzerine kavgayı başlatan 28 öğrenciyi gözaltına aldı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait otobüse alınan öğrenciler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tabipliğe götürüldü. Gözaltına alınan öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber