Gönül: Bedelli yok ama askerlik süresinde kısaltma olabilir

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlikle ilgili hiçbir çalışmanın gündemlerinde olmadığını, ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) modernizasyonu çerçevesinde askerlik süresinin kısalabileceğini açıkladı.

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Gönül, Kızılcahamam Kampı'nda milletvekilleriyle sohbet ettiğini, bu sohbet sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nın ve bakanlığın bazı çalışmaları hakkında bilgi verdiğini söyledi. Milletvekillerinin bedelli askerlik konusunda çok ısrarcı olduğunu dile getiren Gönül, "Bakanlığımızın bedelli askerlik konusunda hiç bir çalışması yok. Ancak milletvekillerimizin bu konuda ısrarlı talepleri var" diye konuştu.

Milletvekillerine ordunun modernizasyonu çalışmaları hakkında bilgi verdiğini vurgulayan Gönül, modernizasyon kapsamında askerlik süresinin de kısaltılmasının da gündeme gelebileceğini ifade etti. Gönül, "Eğer gerekiyorsa askerlik süresinde bir kısalma da yapılır" diye konuştu. Gönül, söz konusu çalışmanın takvimi hakkında bilgi vermezken, çalışmaların netleşmesinin ardından gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu da askerlik süresinin kısaltılmasına sıcak baktığını, AB üyesi ülkelerde bir senenin üzerinde askerlik olmadığını hatırlatarak, askerlikteki sürenin kısaltılmasını uygun bulduklarını söyledi. Kaptanoğlu ayrıca bedelli askerlikle ilgili bir talebin olduğunu, ancak bu talebin istenilen oranda olmadığını da sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber