Türkiye'de 1 milyon çocuğa hijyeni Unilever öğretecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mart 2011 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesiyle Türkiye'yi karış karış gezerek geleceğe yatırım yapacak olan Unilever, 1 milyon kişiye dokunarak, hijyen konusunda farkındalık yaratacak. Şirket ayrıca Karadeniz'e özel bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirmeye hazırlanıyor

Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planı'yla hedef büyüttü. Plan, ekonomik ve çevresel alanda 50'den fazla taahhüt içeriyor. Unilever Türkiye CEO'su ve Unilever Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı İzzet Karaca ile 'Her gün daha iyi bir gelecek yaratmak için çalışmak' misyonunu konuştuk.

l Unilever'in sosyal sorumluluk stratejisini değerlendirir misiniz?

Unilever için sosyal sorumluluk, geniş açılımlı ve çok yönlü bir kavram. Vizyonumuz 'Her gün daha iyi bir gelecek yaratmak için çalışmak' sosyal sorumluluk anlayışımızı net bir şekilde yansıtıyor. Tüm faaliyetlerimiz gibi sosyal sorumluluk projelerimizi de her gün daha iyi bir gelecek yaratabilmek hedefiyle gerçekleştiriyoruz. Dünyada 170'ten fazla ülkede her gün 2 milyar insanın hayatına dokunan Unilever olarak, küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratabileceğimizi çok iyi biliyoruz.

3 ANA HEDEF, 50 TAAHHÜT

l Sosyal sorumlulukta ajandanızın ilk sıralarında hangi konular var?

Size geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaştığımız Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı'ndan bahsetmek isterim. Planımız çerçevesinde 2020 yılına kadar ürünlerimizin çevrede bıraktığı ayak izini yarıya indirmeyi, tarımsal hammaddelerimizin

yüzde 100'ünü sürdürülebilir kaynaklardan sağlamayı, bir milyar insanın esenliklerini artırmak için harekete geçmelerine yardımcı olacağız. Plan, bu üç ana hedefimizin yanı sıra sosyal, ekonomik ve çevresel alanda 50'den fazla taahhüt içeriyor.

1 MİLYON TL'LİK BÜTÇEYLE ÇOCUKLARI BESLİYOR

l 2010 yılında Unilever'in hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden bahseder misiniz? Ve tabii ki 2011 hedefleri neler?

Sana ve TOÇEV'in hayata geçirdiği 'İyi Beslenmek, İyi Gelecek' 2010 yılı Ocak ayında hayata geçirdiğimiz bir projemiz. Sana'nın 1 milyon TL'lik bir fon ayırdığı proje kapsamında maddi durumu yetersiz ailelerin okuma istekli çocuklarına bir yıl boyunca her ay gıda paketleri gönderiyoruz. Bir başka projemiz olan Kalp Yaşı ise Becel'in 2020 yılına kadar Türkiye'deki 1 milyon kişiyi kalp yaşı testi yaptırmak için teşvik etmeyi ve kalp yaşı ortalamasını 3 yaş düşürmeyi hedefleyen bir proje. Eğlen Öğren Hijyen 2011 için en önemli planımız. Ayrıca, detaylarını ilerleyen günlerde paylaşacağımız, Karadeniz Bölgesi için Lipton markamızla hayata geçireceğimiz bir proje de gündemimizde.

PLAN İÇİN GÖNÜLLÜ OLDUM

l Sizi en çok heyecanlandıran proje hangisiydi?

Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı'nın beni ayrıca çok heyecanlandırdığını söyleyebilirim. Proje bugüne kadar görülmemiş boyutta iddialı hedefler sunuyor. Dünya nüfusunun üçte ikisinin yaşadığı Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde de Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı'nın hayata geçmesi sorumluluğunu gönüllü olarak üstlendim. Bu plan sürdürülebilirlik adına atılacak çok önemli adımları kapsıyor.

AMACIMIZ FARK YARATMAK

KİŞİSEL katılım ve inanç sağlayamadığımız, kendimizi birer gönüllü gibi hissetmediğimiz bir çalışmada amaçlarımıza ulaşabileceğimizi düşünmüyoruz. Hem içerisinde bulunduğumuz toplum hem de tüm dünya üzerindeki 'insanlar' için bir fark yaratmak istiyoruz. Sosyal sorumluluk ve aslında diğer tüm projelerimizin çıkış noktasının insanlar için bir şeyler yapmak olduğunu söyleyebilirim.

Tuvalet mikrobu 360 bin kişiye hastalık yaydı

l Hijyenle ilgili projeleriniz neler?

Domestos ve Lifebuoy ile Türkiye'de hijyen seferberliği başlattık. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile güçlerimizi birleştirerek 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projemizin ilk adımını attık. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2000-2008 arasında tuvaletlerdeki mikroplar yüzünden 366 bin 447 insan bulaşıcı hastalık kaptı. Son 10 yılda ülkemizde hijyen eksikliğinden kaynaklanan gıda zehirlenmelerinin oranı 4 katına çıktı. Bu verilerden yola çıkarak hazırladığımız 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi Türkiye'yi karış karış gezerek geleceğe yatırım yapacak. Proje, çocuklar, yakın çevreleri ve gönüllülerle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye dokunarak, ülkemizde hijyen konusunda geniş bir farkındalık ağı oluşturacak.

Aylin Löle

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber