Antalya'da dolunun verdiği zararı devlet karşılayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2011 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Antalya'da dolunun yol açtığı zararın devlet tarafından karşılanacağını söyledi.Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar beldesinde dün meydana gelen şiddetli yağış ve dolunun neden olduğu zararı yerinde görmek için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Tarım Bakanı Mehdi Eker bölgeyi gezdi. Şahin ve Eker, bu sabah cesedine ulaşılan Songül Sazak'ın evine de giderek ailesine başsağlığı diledi.

Bölgedeki seraları ve alanları gezen Şahin ve Eker, Yurtpınar'da doludan zarar gören ve mağdur olan vatandaşlara seslendi. 2006 yılında afetlere karşı sigorta yaptırılması konusunda kanun çıkardıklarını ifade eden Mehdi Eker, vatandaşların sigorta yaptırmadıkları için zor durumda kaldığını belirtti. Mağdur olan ve sigortası olmayan çiftçilere de yardım edeceklerini belirten Mehdi Eker, geçen yıl Antalya bölgesinde sel felaketi olduğunu ve bu olayı da çözdüklerini hatırlattı.

Sigorta yaptırmamış kişilerin hasar tespit çalışması raporunun kesin olarak ortaya çıkmasının ardından ne gibi yardım yapacakları konusunda çalışma yapacaklarını belirten Eker, "Zararı inşallah birlikte saracağız. Allah bir daha bu tür afetlerle karşı karşıya bırakmasın." dedi. Kısa ve uzun vadede alınacak tedbirlerle çiftçinin yarasını saracaklarını kaydeden Mehdi Eker, "Bunu yapmamız lazım ve yapacağız. Daha önce yaptık bundan sonra da yapacağız. Bundan sonra sigorta uygulamasının daha çok yaygınlaşması için işlemleri basitleştireceğiz. Hayatını kaybeden Songül kızımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

ŞAHİN: ZARARIN BAKANLAR KURULU'NA TAŞINMASI İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIM

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de zarar gören yerleri gezdiğini ve inceleme yaptığını söyledi. Şahin, "Gerçekten çok ciddi hasarın olduğu anlaşılıyor. Tabii hayatı etkileyen durumdur diye değerlendiriyorum. Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısında bu konunun ele alınmasını arzu ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber