Hükümet, cezaevinde görevli doktorların durumunu iyileştirecek

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, cezaevinde görev yapan doktorların ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçti. Yapılacak düzenleme, cezaevi doktorlarının döner sermayeden pay almasını öngörüyor. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşen bir grup milletvekili, cezaevlerinde görev yapan doktorların durumunun iyileştirilmesi talebinde bulundu.

Cezaevi doktorlarının hem ekonomik hem sosyal şartlarının düzeltilmesini isteyen milletvekilleri, "Hepsi tehdit ve can güvenliği altında görev yapıyor. Giriş ve çıkışları çok zor. Bazıları uyuşturucu hap yazmaları için zorluyor. Çok zor şartlar altında çalışıyorlar" diye konuştu. Milletvekilleri, cezaevinde çalışan doktorların Sağlık Bakanlığı'na geçmek istediklerini de belirterek, "Bunun önü açılırsa cezaevinde doktor kalmaz. Bunun için bir an önce tedbir alın. Doktorlar durumunu iyileştirin" dedi.

Türkiye'de 600 civarında cezaevinde çalışan doktor olduğunu hatırlatan AK Partili vekiller, bu doktorların döner sermayeden pay almasını teklif etti.

Cezaevinde görevli doktorlara aynı zamanda ekstra prim de verilmesini öneren milletvekilleri Adalet Bakanı Çiçek'e "Pratisyen hekimlere ne veriliyorsa aynısı cezaevi gibi zor şartlar altında görev yapan doktorlara da verilmeli" şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin şikayetlerini dinleyen Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, bu sorunların farkında olduklarını kaydetti. Bakanlık olarak bu yönde bir çalışma yaptıklarının altını çizen Çiçek, doktorların mağduriyetlerini giderecekleri mesajını verdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber