23. yasama döneminde neler yapıldı?/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2011 11:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Dışişleri Komisyonu 23. yasama döneminde gerçekleştirdiği 57 toplantıda, toplam 405 kanun tasarısını ve teklifini görüştü ve bunlardan 347'si kanunlaştı.Kanunlaşan tasarı ve tekliflerden 344'ü uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair düzenlemeleri, 3'ü ise teşkilat kanunlarını içeriyor.

Kanunlaşan tasarılar arasında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun da yer alıyor.

Uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair 58 tasarı, Genel Kurul gündeminde görüşülmeyi bekliyor. Komisyon gündeminde ise 90 kanun tasarısı ile 2 kanun teklifi bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politikası, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış AB ile ilişkiler, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurumun faaliyetleri, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar da sınırı aşan sular ve enerji nakil koridorları konularında komisyona brifing verdi.

Bu yasama döneminde komisyon üyeleri, çeşitli ülkelere 27 ziyaret gerçekleştirdi. Komisyon, ülkelerin dışişleri komisyonlarının başkanları ve üyeleri, diğer ihtisas komisyonlarının başkan ve üyeleri, dışişleri bakanları ve parlamento üyelerinden oluşan 103 heyeti kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber