Türk Eğitim-Sen: Biz MEB'den daha iyi bir laptop kampanya yapacağız

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Seyit Ali Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere yönelik başlattığı bilgisayar kampanyasındaki fiyat artışını eleştirerek, "Biz bakanlığın verdiği bilgisayarlardan daha iyisini ve daha ucuzunu öğretmenlere vermek için ayrı bir kampanya yapacağız" dedi.

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen'in bir süre önce başlattığı "Kamu Çalışanlarıyla Kucaklaşma Programı" kapsamında Erzincan'a gelen Türk Eğitim-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Seyit Ali Kaplan ve Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Kızıklı, Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi İrfan Kavlak'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaret sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen yöneticileri, çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere yönelik başlatılan

bilgisayar kampanyasındaki fiyat artışını eleştiren Türk Eğitim-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Seyit Ali Kaplan, bakanlığın eğitimcilere verdiği sözü tutmadığını ileri sürdü. Öğretmenlere verilecek bilgisayarların piyasanın üzerinde fiyatlarla satıldığını ve öğretmenlere banka faizi ödetmek istendiğini savunan Kaplan, "Bin 225 dolara faizli olarak öğretmenlere bilgisayar verilmeye çalışılıyor. Türk Eğitim-Sen olarak biz de bakanlığın vermiş olduğu bilgisayarlardan daha iyisini ve daha ucuzunu öğretmenlere vermek için ayrı bir kampanya yapacağız. Bilgisayarın nasıl ucuza verildiğini göstermek içinde bu bilgisayarlardan birini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e vereceğiz" dedi.

Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Kızıklı ise, Mersin'deki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırıyla ilgili olarak, 13-14 yaşındaki çocuklara tepki gösterilmesi yerine bunları yönlendirenlerin bulunması gerektiğini ifade ederek, "Yapılması gereken asıl iş bataklığın kurutulmasıdır. Eğitim çalışanları olarak okullarda birer saatimizi bayrak ve vatan sevgisine ayırıp, geleceğin geçlerini yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber