Öğretmene ucuz dizüstü taksit savaşı başlattı

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Her öğretmene dizustü bilgisayar' kampanyasında fiyatlar beklenildiği kadar ucuz olmayınca devreye alternatif kampanyalar girdi. Tüm devlet memurlarına çok hesaplı kampanya' adıyla ayda 29 dolara dizustü satışları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Vakıfbank'ın önceki gün başlattığı 'Öğretmenlere ucuz dizustü bilgisayar' kampanyası, sektörü hareketlendirdi.

Birçok bilgisayar firması MEB'e alternatif yeni kampanyalara start verdi. Devlet memurları için özel kampanyalar dikkat çekmeye başladı.

Önceki gün şartları açıklanan 'Her öğretmene ucuza dizustü bilgisayar' kampanyası KDV sürprizi ile hayal kırıklığı yaratmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, en uygun fiyatı sunabilmek için talep ettiği yüzde 18 KDV indirimini Maliye Bakanlığı'na kabul ettiremeyince açıklanan dizustü bilgisayar fiyatları da beklenenin üzerinde çıkmıştı. Durum böyle olunca, birçok firma dizustü bilgisayar almak için bütçesini hazırlayan öğretmenleri cezbetmek amacıyla birbiri ardına kampanya yapmaya başladı.

Meteksan Bilişim Grubu şirketi Infronic, Devlet memurlarına ayda 29 dolara dizustü bilgisayar kampanyasına start verirken, Datron 12 ay taksitle 899 dolara bilgisayar satışına başladı. Infronic'in yaptığı kampanyadan sadece devlet memurları yararlanabiliyor. Bunun için de kimlik, görev belgesi ve kredi kartının son ekstresi isteniyor. Infronic yetkilileri, "Devlet memurlarından çok büyük bir talep aldık. Telefonlarımız kilitlendi" açıklamasını yaptı.

Microsoft, Datateknik, Casper, Sentim ve Toshiba'nın öğretmenlere özel olarak hazırladığı dizustü bilgisayarlar 866 ile 900 dolar artı KDV fiyat seçenekleri ile satışa sunuldu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber