07/04/2005'in önemli gelişmeleri (Güncellendi)

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da İstanbul'da Harp Akademileri'nde konferansa katılacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, saat 15.30'da Papa II. Jean Paul anısına açılan taziye defterini imzalayacak.

TBMM gündemi
- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı ele alınacak.
- Çevre Komisyonu'nda, Çevre Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.
- Adalet Komisyonu'nda, Mera Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.
- Sağlık Komisyonu'nda, Darülaceze Müessesesi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.
- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 11.00'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı, saat 12.30'da Ankara Sanayi Odası Yeni Yönetim Kurulu'nu kabul edecek. Erdoğan, saat 18.25'te de Roma'ya hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Niğde'de çeşitli temas ve incelemerde bulunacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında, saat 13.00'te 'Anadolu Medeniyetler Müzesi Gelişme Projesi' ile ilgili bir protokol imzalanacak.
- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 85. yıl dönümü nedeniyle Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen resepsiyona katılacak.
- Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Aksu, Türkkonut'un Ankara'da yapılacak 20. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 14.00'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek. Baykal, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile ayrı ayrı görüşecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.00'da Türkkonut Genel Kurulu'na katılacak. Saat 13.00'te Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Mumcu, saat 14.00'te de MKYK toplantısına katılacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, saat 14.00'te Öziplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

Basın toplantısı, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
- Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Ankara genelinde başlatılan 'Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim' kampanyasının açılışı saat 13.00'te yapılacak.
- Türk Büro-Sen Genel Mali Sekreteri Rahmi Erdem, saat 09.00'da İçişleri Bakanlığı çalışanlarının sorunlarına ilişkin basın açıklaması yapacak.
- Eğitim Sen tarafından saat 12.00'de 'Ucuz Diz Üstü Bilgisayar Kampanyası' ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Sabih Kanadoğlu tarafından saat 18.30'da 'Çağdaş Demokrasi ve Türkiye' konulu konferans verilecek.
- Türkkonut Merkez Birliği 20. Olağan Genel Kurulu, saat 11.00'de başlayacak.
- Sağlık Bakanlığı Çankaya Sağlık Grup Başkanlığı doktorları tarafından, saat 14.00'te 'Kanserden Korunma Yolları ve Erken Teşhisin Önemi' konulu konferans verilecek.
- Türkiye Gaziler Vakfı tarafından, saat 10.00'da her yıl düzenlenecek olan 'Kuva-i Milliye Ödülü' töreni hakkında basın toplantısı düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından, saat 13.00'te 'Sağlık Personelinde Tükenmişlik' başlıklı bildiri sunulacak.
- Altınokta Körler Derneği tarafından, saat 14.00'te 'Nasıl Bir Özürlüler Yasası' konulu panel düzenlenecek.
- KESK Genel Başkanı Sami Evren, saat 11.00'de 'Sosyal Güvenlik Reformu Kamu Emekçilerine Ne Getiriyor?' başlıklı bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Sakıp Sabancı'yı anma töreni, saat 11.00'de Sabancı Center'da gerçekleşecek.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi'nin düzenlediği, "Özürlü Çocuklar Yüzme Yarışı'nı izleyecek. Saat 13.30'da Gürsel Mahallesi Eski Beşiktaş Caddesi Silvi İş Hanı No: 20/ Kağıthane adresinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi evde sağlık hizmetleri birimlerinin açılışını yapacak olan Topbaş, saat 14.30'da Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ ve Katolik Piskoposları Temsilcisi George Moraviç ile görüşecek. Topbaş saat 20.00'de de Anadolu Ajansı'nın Sepetçiler Kasrı'ndaki 85. kuruluş yıl dönümü kokteyline katılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ve Kızılay işbirliğiyle hazırlanan Kan Bağışı Kampanyası'nın tanıtım toplantısı, saat 11.00'de İstanbul Metrosu Taksim Tanıtım Merkezi'nde yapılacak.
- Türk Kalp Vakfı Başkanı Hayati Babaoğlu, "17. Kalp Haftası"na ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
- İstanbul Şarap, Zeytinyağı ve Gastronomi Fuarı, Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde açılacak.
- Eminönü'ndeki işportacılar, saat 12.00'de Yenicamii Caddesi'nde 59. eylemlerini yapacak.
- İstanbul Tabip Odası tarafından düzenlenen Yeni Ceza Yasası ve Hekimler Paneli, saat 13.30'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu'nda yapılacak.
- Büro Emekçileri Sendikası, saat 12.30'da İstanbul Valiliği karşısındaki Defterdarlık önünde, Sosyal Güvenlik Yasası ve Kamu Personel Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için bir basın açıklaması yapacak.
- Şamlar Köyü'ndeki Şamlar İlköğretim Okulu öğrencileri saat 09.00'dan itibaren ücretsiz sağlık taramasından geçirilecek.
- Banvit sponsorluğunda gerçekleşen "Edirne'den Kars'a Üniversite Gençliğinin Kalp Sağlığı" konulu projenin tanıtım toplantısı saat 11.00'de The Marmara Oteli'nde yapılacak.
- Almanya Federal Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jurgen Gehb'in, "Türkiye'nin AB Hukuku'na Uyum Sürecinde Almanya Örneği" konulu konferansı, saat 16.00'dan itibaren Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleşecek.
- Avrupa'da yaşayan ve farklı sektörlerde yatırımlar yapan Türk ve yabancı uyruklu 24 işadamı saat 10.00'da Diyarbakır'a gelerek vali, belediye başkanı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşecek
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna Adana'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünvar, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Samsun Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği değerlendirme ve ödül törenine katılacak.
- Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde Endüstri ve Eletex 2005 fuarı açılışı gerçekleştirilecek.
- Erciyes Üniversitesi Stratejik Etüd ve Tarih Araştırma Kurulu tarafından "AB, ABD ve Rusya Üçgeninde Türkiye'nin Stratejisi" konulu konferans düzenlenecek.
- Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Karabük'te çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
- TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, KONMAK 2005 ve KONAHŞAP 2005 fuarları saat 12.00'de KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.
- AB'ye uyum çerçevesinde gıda güvenliği, ihracat, finansman, hayvancılık ve su ürünleri konularının ele alınacağı 2 günlük 1. Tarım Arenası, Crowne Plaza Oteli'nde başlayacak.
- Milli Eğitim Bakanlığı 3. Bölge İşitme Engelliler İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması, Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- İzmir Defterdarı İhsan Akyol, gelir vergisinde ilk 100'e giren mükellefleri basın toplantısıyla açıklayacak.
- İzmir Adliyesi Baro Hizmet Birimi, TBB Başkanı Özdemir Özok'un da katılımıyla gerçekleştirilecek.
- Türkiye Barolar Birliği'nin meslekte 40 ve 50 yılını dolduran üyelere plaket töreni AKM'de gerçekleştirelecek.
- Türkiye Kamu-Sen sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesiyle ilgili basın toplantısı yapacak.
- SES İzmir Şubesi, radyoloji çalışanlarının mesailerinin artırılmasıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
- İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fransa arasında okul müdürlerinin formasyon eğitimiyle ilgili işbirliği protokolü imzalanacak.
- Başörtüsüne Özgürlük İzmir Platformu üyeleri, İstanbul Üniversitesi'nde baro tarafından düzenlenen törene alınmayan başörtülü avukat eşiyle ilgili kınama eylemi yapacak.
- İzmir'de "Deniz Ticareti'nin Geleceği" konulu konferans Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Göztepe Kulübü ile ilgili "Bir Kulüp; Göztepe" konulu söyleşi Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından Alsancak Kültür merkezi'nde gerçekleştirelecek.
- Büyük Türk mimarı Mimar Sinan, ölümünün 417. yılında İzmir'deki anıtı başında anılacak.
- Türkiye ile Suriye arasında sürdürülmekte olan bölgelerarası işbirliği çerçevesinde, iki ülkenin Devlet Planlama Teşkilatı heyetleri Gaziantep'te görüşmeler yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

MÜSİAD'dan Sektörel ve Bölgesel Kalkınma Raporu
- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ekonomiyi baltalayan yapısal dengesizliklerin giderilmesi ve AB'ye uyum sürecinde Teşvik Paketi'ne yönelik görüş ve önerilerini içeren Sektörel ve Bölgesel Kalkınma Raporu'nu saat 09.30'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde açıklıyor.

Hazır Giyim ve Tekstil Platformu Zirvesi
- Aralarında TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin ile TGSD Başkanı Aynur Bektaş'ın da bulunduğu 6 birlik ve 15 derneğin başkanları saat 11.30'da Dış Ticaret Kompleksi'nde biraraya geliyor. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda, Türkiye ekonomisinin ve istihdamın lokomotifi olan hazırgiyim, konfeksiyon ve tekstil sektörü, üretimi ve sosyal barışı riske edebilecek tehlikelere karşı yetkililer uyarılacak.

Sabancı'yı anma törenleri
- Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın doğum günü olan bugün, 11.00-12.00 saatleri arasında Sabancı Center'da bir tören düzenleniyor. 10 Nisan 2004'te hayatını kaybeden Sakıp Sabancı'yı anmak amacıyla 7-10 Nisan günlerinde Adana, İzmit, Kayseri, Ankara ve İstanbul'da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Çırak-The Apprentice'in kokteyli
- Kanal D'nin yarışma programı "Çırak-The Apprentice" için düzenlenen Kanal D yönetimiyle Tuncay Özilhan ve kurmaylarının evsahipliği yapacağı kokteyl, saat 18.00'de The Ritz Carlton Otel'de gerçekleşecek.

Danone'den yeni ürün Activia'nın tanıtımı
- Danone'nin Türkiye yatırımlarının ve yeni ürünü Activia'nın kamuoyuna anlatılacağı, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Flemming Morgan'ın katılımıyla gerçekleşecek basın toplantısı saat 14.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Papa II. Jean Paul'ün ölümü
- Papa'nın yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlıklar sürüyor. Dünya liderleri cenazeye katılmak üzere Roma'ya gelmeye başladı. Roma'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, bugün İtalya Cumhurbaşkanı Ciampi ve Başbakan Berlusconi ile görüşecek.

Irak'ta yeni siyasi yapı
- Irak Ulusal Meclisi tarafından Cumhurbaşkanı seçilen Celal Talabani, bugün öğleden sonra yemin ederek resmen göreve başlayacak. Talabani, yapılacak yemin töreninin ardından Şii ittifakından Dava Partisi lideri İbrahim Caferi'ye hükümet kurma görevini verecek.

Solana Sırbistan'da
- Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Belgrad'da temaslarda bulunacak.

Annan Cenevre'de
- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, BM İnsan Hakları Komisyonu'nun Cenevre'deki toplantısına katılacak.ürl

Bakü'de fuar açılışı
- Bakü'de Türkiye'den şirketlerin de katılacağı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açılıyor.


SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Futbolda UEFA Kupası çeyrek final ilk maçları bu gece oynanacak.
- Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Ülkerspor, İstanbul'da Rusya'nın USH CSKA Moskova Takımı'nı konuk ediyor.
- Voleybol Federasyonu'nun medya kuruluşları arasında düzenlediği "3. Medya Oscarları" ödül töreni İstanbul'da Olimpiyatevi'nde yapılacak.
- Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
- 1. Süper Futbol Ligi'nde 27. hafta maçlarında görev yapacak hakemler, hakem gözlemcileri ve federasyon temsilcileri Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber