Eczacılara, teşhisi sisteme kaydetme zorunluluğu geldi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), reçete kaydı esnasında reçetede bulunan tüm teşhislerin manuel olarak sisteme girilmesi zorunluluğunu getirdi.Bundan böyle eczacılar doktorların reçeteye yazdıkları teşhisleri, sisteme yazacak. Eczacılar ise reçete girişlerinin uzadığını belirterek eski sisteme dönülmesini istiyor.

12 Nisan'da başlayan uygulamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, eczacılara ağır iş yükü getirildiğini belirtti. Saydan, "Tamamen elektronik ortamda olan işlemler için, tıbbi ya da bilimsel hiçbir anlamlı veri elde edilmesine imkan vermeyecek bir şekilde manüel teşhis girişi zorunluluğunun getirilmesi angaryadır." dedi.

Aile hekimleri dahil ülke genelindeki hemen hemen tüm sağlık kuruluşlarının bilgisayar ortamına geçtiğini dile getiren Saydan, elektronik reçetelerde teşhis girişi yapıldığını, tüm sağlık kuruluşları ile eczanelerin ortak bir provizyon sistemi kullandığını ifade etti. Yeni uygulamayla eczacıların sisteme teşhisi tekrar yazmasının akla zarar bir uygulama olduğunu kaydeden Saydan, "Doktorun reçeteye yazdığı teşhisi tekrar sisteme girmek, ne SGK'ya ne de hastaya bir şey kazandırmayacak. Aksine eski, hantal, karmaşık bürokrasiye bağlı SSK zihniyetine geri döndürecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber