Emniyetten, ODTÜ'deki olaylara ilişkin açıklama

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, mevzuat gereği hizmetiçi eğitimlerin resmi elbise ile yapıldığı belirterek, ODTÜ'de mevzuata uygun olarak resmi elbiseli olarak eğitim yapıldığı bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hizmetiçi eğitim nedeniyle işgücü kaybı ve mali yükü en aza indiren gelişen teknolojilerin etkin kullanımı sonucu yaygınlaşan internet teknolojileri aracılığı ile öğretmen ve kursiyerin aynı ortamda bulunmasına gerek kalmadan, zaman ve mekandan bağımsız bir eğitim imkanı sunan , eğitsel etkinliği artıran, fırsat eşitliği sağlayan ve öğrenimi daha kalıcı kılan e-öğrenme yöntemiyle eğitim verilmesi amacıyla ODTÜ ile işbirliği içinde 'Uzaktan Eğitim/E-Öğrenme' projesi uygulanmaya başlandığı vurgulanarak bu projenin ilk uygulanmasına, Başkomiserlik'ten Emniyet Amirliği'ne ve 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edecek bin 246 personele, iki hafta sureyle verilmesi gereken Meslek İçi yöneticilik Eğitim Kurslarının 'Uzaktan Eğitim' yoluyla verilmesiyle başlanıldığı hatırlatıldı.

Öğretim görevlilerinin ders anlatımına motivasyon için Ankara'da bulunan personel arasından seçilen 20 kişilik bir gruba ODTÜ'de derslerin öğretim görevlileri tarafından anlatıldığı ve canlı olarak internet ortamına aktarıldığı 'Akıllı sınıf' tan yararlanabilme imkanının sağlandığı ifade edilerek"Ancak 6 Nisan 2005 tarihinde ODTÜ'lü provokatif bir grup öğrenci kendi görüşleri doğrultusunda sansasyonel eylem yapmak amacıyla 'Akıllı Sınıf'ın önünde toplanarak , okullarında polis istemediklerini belirtikleri kaydedilerek, "Olay, küçük ideolojik tabanlı bir grubun provokasyona yönelik eylemi olarak görülmektedir. ODTÜ bu devletin bir üniversitesidir ve eğitim-öğretim hakkını herkese sağlamaktadır. Orda bulanan üst düzey polis yöneticilerinin tek amacı da eğitim almak ve milletimize daha iyi hizmet etmektir. Eğitim yapan polislerin eğitim ve öğretim hakları da aşikardır" denildi. Teşkilatlarıyla ilgili mevzuat gereği hizmetiçi eğitimlerinin resmi elbiseli olarak yapıldığı vurgulanan açıklamada, ODTÜ'de verilen bu eğitiminde bir hizmetiçi eğitim olduğu kaydedilerek personelinde bu eğitime mevzuata uygun olarak resmi elbiseli olarak katıldığı açıklandı. Açıklama şöyle devam etti:

"İdeolojik tabanlı bir grubun demokratik hukuk devletinde Polisin eğitimini engellemesi söz konusu değildir. ODTÜ Jandarma Sorumluluk Bölgesinde yer aldığından, Jandarmamız tarafından olaya anında müdahale edilmiş ve kanunu işlem yapılmıştır. Her Türk Vatandaşının olduğu gibi Türk polisinin de eğitim-öğretim hakkı vazgeçilmezdir. Teşkilatımızın vatandaşlarımızın memnuniyetini ön planda tutarak, Toplum destekli polis ilkesi ile eğitim ve öğretimini en üst seviyeye ulaştırma, çağdaş medeniyeti yakalama yönündeki tüm çalışmalara aksamadan devam edecektir."
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber