Türk Büro Sen, 'İşyerini terk etmeme' eylemi yapıyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılandırılması Tasarısı ile ilgili Türk-Büro-Sen'in başlattığı 'iş yerini terk etmeme' eylemine destek verdi. Akyıldız, yasanın TBMM'den geri çekilmesini isteyerek, "Bugün iş yerimizi terk etmeyerek işimize, aşımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Türk Büro-Sen, Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılandırılması Tasarısı ile ilgili başlattığı eylemlere bugün de devam etti. Türk Büro-Sen üyeleri, ülke genelinde vergi dairelerinde iş yerlerini terk etmeyerek oturma eylemi başlattı. Türk-Büro sen üyelerinin Kavaklıdere-Başkent, Cumhuriyet Vergi Daireleri'nin önünde iş yerini terk etmeme eylemine Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da destek verdi. Vergi dairesi önünde iş yerini terk etmeme eylemine katılan çalışanlarla birlikte basın açıklaması yapan Akyıldız, 'Biz yaptık oldu' anlayışıyla hazırlanarak TBMM'ye gönderilen ve komisyonlar arasında 'med cezir' olayına dönüşen 'Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın, siyasilerin ve ilgili bürokratların sorumsuz anlayışlarını açıkça ortaya çıkardığını savundu.

Alt komisyonda çalışmaları tamamlanarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen tasarının, çalışanların beklentilerine cevap vermediğini ileri süren Akyıldız, "Ancak bizler kararlıyız, taleplerimiz yerine getirene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Kararlılığımızı göstermek için bugün iş yerlerimizi terk etmeyerek bir kez daha sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

Akyıldız, bu tasarının yasalaştırılarak hayata geçirilmesi halinde, ne çalışanlar ne de mükelleflerin memnun kalacağını, sadece talimatları yerine getirilen IMF'nin memnun kalacağını öne sürdü.

Hükümete yasayı geri çekmesi için seslenen Akyıldız, "Sorun bellidir, çözüm de sosyal taraflarla barışarak onların görüş ve taleplerini yerine getirmekle mümkündür. Bugün iş yerimizi terk etmeyerek işimize, aşımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Yarın da hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Akyıldız basın açıklaması yaparken, Büro-Sen üyeleri de sık sık 'Zafer, mücadele eden emekçinin olacak' diye slogan attı. Akyıldız, iş yerini terk etmeme eylemine katılan Büro-Sen üyelerine akşam yemeği için simit alarak, "Sayın başbakan simidin mesajını çok iyi anlar" dedi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından, Büro-Sen üyeleri mesai saati bitiminde iş yerlerine giderek eylemlerini devam ettirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber