Samsun'da 107 polis memuru, başpolis oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Türkiye'de ilk kez Samsun'da uygulanan başpolislik terfi törenine katılarak, 107 polise apolet taktı.Osman Güneş, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen terfi törenine katıldı. Emniyet teşkilatı sisteminin içinde ara kademe yönetici yetiştiren mekanizmaların olmasına rağmen amir kademesinde ihtiyaç olduğunu Güneş, başpolislik uygulamasının, hem bu eksikliği giderme hem de polis memurlarının motivasyonunu artırma adına önemli olduğunu söyledi.

Bakan Osman Güneş, "Bugün, benim de bir hayli emek verdiğim ve sonucunu da görmekten mutluluk duyduğum güzel bir çalışmanın hayata geçeceği programda bir aradayız. İçişleri Bakanlığımız, ülkemizin huzur ve güvenliğinden sorumlu. Bu görevini Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile bunlara bağlı birimlerle görevini yerine getirme gayretindedir. Biz teşkilat olarak görevlerimizi yerine getirirken halkımızın huzuru, güvenliği için her türlü gayreti göstermekteyiz." dedi.

Güvenlik birimlerinin tamamının fevkalade önemli ve övünülecek bir noktaya geldiğini belirten Bakan Güneş, gelişen şartlara ayak uyduramamaları halinde bakanlığa olan güvenin azalacağını dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun yaptığı son araştırmada, vatandaşın memnun olduğu devlet hizmetlerinin başında asayiş hizmetleri gelmektedir. Vatandaşa bu güveni vermek ve teşkilattan memnuniyetini sağlamak kolay olmuyor. Bu bir özverinin, gayretin ve fedakârca çalışmanın sonucudur." diye konuştu.

Başpolislik ve kıdemli başpolislik uygulamasına yönelik yürütülen çalışmaların ilk somut sonucunun Samsun'da gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Güneş, "Ülke genelinde 9 bin 750 başpolislik kadrosu aldık ve bu kadrolar illerimize ihtiyaçları nispetinde dağıtıldı. Samsun iline de 118 kadro tahsis edildi. Sınavlar yapıldı. Gerçekleştirilen sınavlar sonucunda 107 değerli kardeşimiz başarı gösterdi. Bu arkadaşlarımız artık başpolis olarak Samsun'da görev yapacak. Bu ara kademe umuyorum ki teşkilatımız çok büyük rahatlık getirecek. Bu uygulamanın bundan sonra sonuçlarını göreceğiz. Çalışmalarımız mali konuları da kapsıyordu. Devletin bütçesi itibarıyla mali konularda ilk etapta muvaffak olamadık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda mali anlamda da bir farklılık getirmek suretiyle görevlerini daha aşkla daha şevkle yerine getirmeleri için gerekli çalışmaları yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Tüm ülkemize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber