Maliye memurlarından SEKA benzeri eylem: İşyerlerini terketmiyorlar

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen'e bağlı Büro-Sen üyeleri, Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle işyerini terk etmeme eylemi başlattı. (Memurlar, yeni yasal düzenleme ile 20 bin memurun işsiz kalacağını iddia ediyorlar.)

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kavaklıdere Vergi Dairesi önünde yaptığı açıklamada, Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa tasarısına karşı üç gündür iş bırakma eylemi yaptıklarını, ancak taleplerine henüz olumlu bir yanıt almadıklarını söyledi.
''Biz yaptık oldu, anlayışıyla hazırlanan'' tasarının komisyonlar arasında gelgite dönüştüğünü ifade eden Akyıldız, bu gelişmeler üzerine, bugün işyerlerini terk etmeme kararı aldıklarını bildirdi.
Tasarının ne çalışanları ne de mükellefleri memnun edeceğini kaydeden Akyıldız, ''Tasarıdan sadece talimatı yerine getirilen IMF mutlu olacaktır'' dedi.
Bircan Akyıldız, tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda çalışma barışının bozulacağını, bürokratik işlemlerin artacağını, vergi kaçaklarının ise önlenemeyeceğini savundu.
Tasarının bir an önce geri çekilerek, sosyal tarafların görüşleri doğrultusunda yeniden hazırlanmasını isteyen Akyıldız, ''Bugün işyerlerimizi terk etmeyeceğiz. İşimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkacağız. Taleplerimiz dikkate alınmazsa, yarın da hizmet üretmeyerek eylemimizi devam ettireceğiz'' diye konuştu.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber