Sağlık personeli obezite anketi dolduracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de, obezite ile mücadele edebilmek için pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliği içinde hazırlanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ülke genelinde sürüyor. İlgili Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda harekete geçen il sağlık müdürlükleri kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin obezite anketini doldurması gerektiği belirtildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kamu ve özel kurumlarda çalışan tüm sağlık personelinin beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarının belirlenmesi, zayıflık ve obezite durumlarının tespit edilmesi ve obezite ile mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla anket hazırlandığı kaydedildi.

Elektronik ortamda doldurabilecek anket formunun 30 Haziran 2011 tarihine kadar kamu ve özel kurumlarda çalışan tüm sağlık personeli tarafından doldurulması gerektiği bildirildi. Ankete ?htp://anket.bsm.gov.tr' adlı internet sitesinden ulaşılabileceğinin vurgulandığı açıklamada, ?Bu çalışma sağlık kuruluşlarında çalışan Bakanlığımıza bağlı personelin şişmanlık durumu ile beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarının belirlenmesi amacıyla planlanmıştır. (Hizmet alımı yapılan temizlik, yemek gibi firmaların çalışanlarını kapsamaz). Ankete katılım ve isim belirtilmesi isteğe bağlı olup verilecek bilgiler gizli tutulacak ve bu çalışma dışında hiçbir kişi veya kurumla paylaşılmayacaktır.? denildi.

İŞTE ANKET SORULARI

Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen ankette yer alan bazı sorular şöyle: ?Birinci derece akraba aile bireylerinizde (anne, baba, kardeş ve çocuk) size göre şişman olan kaç kişi vardır? Doktor tarafından teşhisi konmuş herhangi bir hastalığınız var mı? Sigara içiyorsanız ne sıklıkta ve ortalama kaç adet sigara içiyorsunuz? Sizce yeterli ve dengeli besleniyor musunuz? Günde kaç ana öğün yemek yersiniz? Akşam yemeğinde genellikle ne tür yemek yemeyi tercih ediyorsunuz? Sürekli yapıyorsanız haftada en az 3 gün en az 30'ar dakika fiziksel aktivite yapıyor musunuz? Fazla kilolu olduğunuzu düşünüyor musunuz??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber