Okul önünde tacize uğradığını iddia eden öğrenciler eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 14:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Kız Meslek Lisesi'nde bir grup öğrenci, okul çıkışı dışardan gelen bazı kişilerin sözlü tacizine uğradıklarını ileri sürerek eylem yaptı. Öğrenciler, okul idaresini bu konuda önlem almamakla suçlarken, Milli Eğitim Müdürlüğü şu ana kadar kendilerine böyle bir şikayetin gelmediğini bildirdi.

Kendilerine 'Liseli Gençumutçu Kadınlar' adını veren bir grup öğrenci, bugün okul çıkışı eylem yaptı. Okul önünde pankart açıp düdük çalarak eylemlerine dikkat çekmeye çalışan öğrenciler, 'Baskıya, tacize, şiddete son' şeklinde slogan attı. Öğrenciler adına konuşan Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü 3. sınıf öğrenci Gözde Aybay, liseli gençler olarak neredeyse her gün okulun etrafında yaşanan taciz olaylarına karşı sessiz kalmamak için toplandıklarını söyledi. Dışardan gelip okulun etrafında

toplanan birçok erkeğin Kız Meslek Lisesi öğrencilerine sözlü tacizde bulunduğunu öne süren Aybay, "Yaşanan bu olaylara okulun etrafında bekleyen ve devriye gezen polisler sessiz kalırken, bir de bunun yanında okul güvenlik görevlisinin herhangi bir müdahalede bulunmaması bizleri her geçen gün daha fazla endişelendiriyor ve tedirgin ediyor" dedi. Aybay, okul idaresinin de bu olaylara sessiz kaldığını ileri sürerek, bir an önce tedbir alınmasını istedi.

Öğrenciler yapılan açıklamanın ardından dağılırken, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise şu ana kadar okuldan böyle bir şikayetin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Gül, konuyu araştıracaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber