ATO: Hekimlere şiddet pervasızlaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay, Diyarbakır'da bir aile hekiminin görevi başındayken kaymakam tarafından "darp edildiği" iddialarıyla ilgili, "Kadın hekim arkadaşımızın uğradığı şiddet, hekimlerin maruz kaldıkları şiddetin ne ölçüde pervasızlaştığını göstermektedir" dedi.

Atalay, Ankara Tabip Odası Genel Merkezi'nde aile hekimliği ve kadın hekimliğinden sorumlu diğer oda yetkilileriyle basın toplantısı düzenledi.

Daha önce de ülkenin farklı illerinde görevi başında fiziksel ş iddete uğrayan hekimler bulunduğunu hatırlatan Atalay, son olarak Diyarbakır Kocaköy'de bir aile hekiminin ilçenin kaymakamınca tokatlandığını, tekmelendiğini ve aynı kaymakam tarafından açığa alındığını öne sürdü. Atalay, "Suç u, görevi başından ayrılamayarak, kendisini bekleyen acil hastalara bakmak olan kadın hekim arkadaşımızın uğradığı şiddet, hekimlerin maruz kaldıkları şiddetin ne ölçüde pervasızlaştığını göstermektedir. Sağlık hizmeti alanı, can güvenliği konusunda riskli konuma gelmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

Hekimlere yönelik şiddetin sorumlusunun, sağlıktaki aksaklıkların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını işaret eden, yaşanan tüm aksaklıkların sorumluluğunu hekimlere yıkmakta sakınca görmeyen yöneticiler olduğunu savunan Atalay, bir yıl içinde çalıştıkları kurumda şiddete maruz kalan sağlık çalışanı oranının yüzde 45 olduğunu, en fazla şiddete ise kadın pratisyen hekimlerin uğradığını belirtti.

Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, kötü yönetimlerin sorumlusunun kendileri olmadığını ifade eden Atalay, aynı sağlık politikalarının kendilerini de mağdur ettiğini dile getirdi. Atalay, "Başta hekim kamuoyu olmak üzere, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın yapılması, sorumluların cezalandırılması , hekimlere yönelik bu tutumların sonlandırılması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Atalay, olaya karışan kaymakamın da görevden alınarak gerekli yasal işlemlerin başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber