Avukatlar için sahte vekalet pulları bastırdılar/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2011 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği'ne ait vekalet pullarının sahtelerini basıp, avukatlara düşük fiyatla satan 24 kişi yakalandı. Bu arada bu pulları alarak kullanan avukatlarla ilgili de inceleme başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sahte pul basarak piyasaya süren gruba yönelik gerçekleştirdiği operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 kişi, adliyeye sevk edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin Kırıkkale, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri ve Ankara'da gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 24 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Gözaltına alınan 24 kişi, 'suç işlemek amacıyla teşekkül kurmak ve sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

AVUKATLARLA İLGİLİ DE İNCELEME BAŞLATILDI

Söz konusu kişilerin, bir matbaada basılan Türkiye Barolar Birliğine ait vekalet pullarının sahtelerinin avukatlara düşük fiyatla sattıkları öğrenildi. Bu arada gözaltına alınan 24 kişi arasında avukatlık bürolarında çalışanların da yer aldığı bildirildi. Öte yandan sahte pulları düşük fiyatla alıp, bunları bilere kullanan avukatlarla ilgili de ayrı bir inceleme başlatıldığı ve bu yöndeki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen sahte vekalet pullarının değerinin 1,3 milyon lira olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber