Yüzbaşı Bektaş Tufan'ın vicdan azabı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Mayıs 2011 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Vicdan azabı çekiyorum" diyerek kendini ihbar etti.

12 Eylül döneminde Erzurum Askeri Cezaevi Müdürü olan Yüzbaşı Bektaş Tufan, "İşkence iddialarından rahatsızım. Vicdan azabı çekiyorum. Yargılanmak istiyorum" diyerek kendini ihbar etti

12 Eylül darbecilerinin yargılanması ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Darbe döneminin Erzurum Askeri Cezaevi Müdürü Yüzbaşı Bektaş Tufan, kendini ihbar ederek "Vicdan azabı çekiyorum, yargılanmak istiyorum" dedi. Bektaş Tufan, işkence iddialarıyla ilgili yargılanmak istediğini belirterek dilekçesinde şunları söyledi:

"İtham ve asılsız iddialardan rahatsızım. Yargılanıp aklanmadan vicdanım işkence çekecek. Tespitler ve ortaya çıkartılan ihmaller demokrasi hayatımızın mihenk taşı olacaktır. Darbe yönetimiyle gelen ve insan haklarını açıkça ihmal eden bu anlayışın en azından ders olması adına üzerine gidilmelidir."

Bu arada 12 Eylül'de Mamak Askeri Cezaevi'nde işkence gören 78'liler Derneği üyeleri de işkence yaptıklarını belirttikleri isimlerin tam listesini savcıya sundu.

Umurumdaydı...

Öte yandan, 1980-1983 yılları arasında Kahramanmaraş'ta Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı olan emekli Tümgeneral Yusuf Haznedaroğlu, Radikal'e konuştu. Hakkında 11 bin 500 şikâyet dilekçesi bulunan ve 'kırbaçla işkence yaptığı' iddialarıyla bilinen Haznedaroğlu, "Operasyonlardaki ölümler dahil toplam 7 kişi öldü. Üç senede çok önemli bir rakam değil. Gözaltında kötü muameleden ölen bir kişi vardı" dedi. Kırbaçla işkence iddialarını kabul etmeyen Haznedaroğlu, generallere verilen bir 'asa' olduğunu söyledi. İşkenceli sorgunun çok ender yaşanmış olabileceğini söyleyen Haznedaroğlu, hakkında soruşturma açılabileceğini ise "Açılsın, umurumdaydı" şeklinde yorumladı.

HABER: Gökhan ÖZDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber