MHP'nin İstanbul adayları tanıtımında o isimler yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'nin İstanbul'daki aday tanıtım toplantısına, ikinci kaset skandalına adı karışan Genel Başkan Yardımcısı Didinmez ile İstanbul eski İl Başkanı Barutçu'yla ilgili tepki damgasını vurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'daki 3 günlük ziyareti ve İstanbul'daki aday tanıtım toplantısına ikinci kaset skandalı damgasını vurdu. İlk skandal videoların yayınlanması üzerine zor günler geçiren MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, İstanbul'da yapacağı miting öncesi yayınlanan yeni görüntüler nedeniyle iyice moralinin bozuk olduğu görüldü.

İmam nikahıyla savundular

Kasetleri internet sitesinde ?Pislik 3 ve 4' olarak yayınlanan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile MHP İstanbul eski il başkanı İhsan Barutçu'nun evli olmalarına karşın kasetlerdeki kadınlarla ilgili olarak ?imam nikahlı eşlerimiz, yıllardır bu hanımlarla birlikteyiz? diyerek savunma verdikleri öğrenildi. İki aday, İstanbul'da yapılan aday tanıtım toplantısına da katılmadı.

İki isim ?istifa ederiz' dedi

Üniversiteli genç kızlarla cinsel ilişki görüntüleri internete düşen Didinmez ve Barutçu'nun ?Seçim öncesinde bizim üzerimizden parti yıpratılmak isteniyor. Bu kadar aşağılık bir yöntemle MHP'nin yıpratılmasına razı olamayız? diyerek Bahçeli'ye ?istifaya ve milletvekilliği adaylığından çekilmeye hazırız? mesajı ilettiği öğrenildi. Bahçeli'nin bugün Ankara'ya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı ve büyük olasılıkla ?istifa talimatı? vereceği belirtildi. Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu'nun adaylıktan çekilmesi halinde İstanbul birinci bölgede Engin Alan'dan sonra ikinci sırada yeralan Bülent Didinmez'in yerine alt sıradaki Ali Torlak gelecek. Yine İstanbul 3.bölgede Meral Akşener, Atilla Kaya, Mehmet Taytak'tan sonra dördüncü sırada yeralan İhsan Barutçu'nun yerine ise Ahmet Mucip Gökçen'in gelmesi sözkonusu.

?Didinmez tartaklandı' iddisı

İkinci kaset skandalıyla ilgili Bahçeli'nin kararı merakla beklenirken, daha önceki kaset skandalıyla ilgili parti müfettişi görevlendirmiş, skandala adı karışanların partiden ayrılmalarını istemişti. Bahçeli Ülkücü grupların taleplerine rağmen, İhsan Barutçu'yu desteklemiş, sağ kolu olarak görülen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya bu nedenle görevinden istifa etmişti. Bu arada aday tanıtım toplantısı öncesinde Bülent Didinmez'in bir grup ülkücü genç tarafından dövüldüğü iddia edildi. Kasetleri yayınlayan site ise diğer parti yöneticileriyle ilgili kasetler olduğunu da öne sürdü. STAR ANKARA

Bahçeli: Aramızda yer bulamazlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, skandala adı karışan isimlerin istifa etmesi gerektiğini ima ederek şöyle konuştu: ?Ahlaki zaafları olanlar ve nefislerine teslim olanlar akıllarını başlarına almalıdırlar, aramızda yer bulamayacaklarını kesinlikle bilmelidirler. Ülkücülüğün değerleriyle ve kabulleriyle bağdaşmayan, kim varsa yanımızda asla duramayacaktır. Ahlaktan, erdemden edepten terbiyeden doğru ve iyi insan olmaktan zerre kadar taviz vermeden, Allah'ın izni ile yolumuza devam edeceğiz. Aksi davranışları gösterenleri mutlaka aramızdan ayıklayacağız. Bütün gözler üzerimizdedir. Bütün dikkatler bize yönelikti, şaibelere katlanmamız mümkün değildir, görmezden gelmemiz, hoş görmemiz ilkelerimizle asla uyuşmayacaktır.? Bahçeli, internet sitesini isim vererek suçlarken, ?İbrahim Faruk Bayındır kimdir? AK Parti'ye milletvekili adaylığına müracaat etmiş midir? Sayın Başbakan bunları açıkla. Aşağılık röntgencileri deşifre et aksi takdirde gökkubbeyi başına yıkmaya kararlıyız? dedi. HELİN ŞAHİN İSTANBUL

MHP ilkesiz parti haline geldi

Antalya'da ismi MHP ile özdeşleşen, ömrünün 41 yılını ülkücü harekete adayan eski Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay, istifasının gerekçesini, ?Tepe yönetimi değişmedikçe MHP'yle hiçbir yere gidilmez. Çünkü ilkesi olmayan bir parti? sözüyle açıkladı. Atay, ?Benim gibi birçok samimi ülkücü buruk. Ankara'dan birileri ?Ben seçerim sen oyunu kullanırsın'' mantığından uzaklaşması lazım. Teşkilatların içinin kan ağladığını ben biliyorum. ?diye konuştu.

SKANDAL DAMGA VURDU

İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına, kaset skandalına adı karışan 1. Bölge Adayı MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile 3. Bölge Adayı İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu katılmadı. Bahçeli'nin konuşmasına skandal kaset damgasını vurdu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber