Erdoğan: Yolsuzluk dosyaları varsa yargıya verin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ikide bir ''yolsuzluk'' dediğini belirterek, ''Elinize, dilinize dursun. Varsa çıkarın bu yolsuzluk dosyasını, götürün bunları yargıya verin'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Atatürk Meydanı'nda düzenlediği mitingde, önümüzdeki dönemde de büyük projelere imza atacaklarını söyledi.

Büyük şehirlerden başlamak üzere şehir hastaneleri kuracaklarını açıklayan Erdoğan, en küçüğü 1 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak şehir hastanelerinin en ileri teknolojiyle donatılacağını kaydetti. Erdoğan, ''Bahçelerde sedye üzerinde hasta taşıma devir kalkacak'' dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Konya mitingine, hızlı trenle gideceğiz. Artık çalışma başlayacak, bu hale getirdik, haberi yok. Ama ben bütün siyasi partilere diyorum ki 'Gelin Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle beraber gidelim, o zevki beraber yaşayalım' ama inanın gelmezler, gelemezler. Ama ben giderim. İzmir'de Sayın Kılıçdaroğlu ile beraberdim. Egeray'ı açtık. Niye? Çünkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi yapamadı, yapamayınca talepte bulundu. Ulaştırma Bakanıma talimat verdim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığımız müşterek olarak orayı bitirdiler, İzmirlilere armağan ettik. Biz buyuz, ön yargımız yok yeter ki halkıma, milletime hizmet vereyim, beraber olayım.''

Başbakan Erdoğan, Ergene Barajı'nın üzerinde yerleşik olan belediyelerden hiçbirinin arıtma tesisinin bulunmadığına işaret ederek, bunların tamamının CHP'li belediyelerde olduğunu söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Arıtma suyu olmayınca ne oluyor? Bütün pisliği ile herkes fabrikalarıyla, şunlarıyla, bunlarıyla atıklarını nereye veriyor? Ergene'ye veriyor. Ama şimdi biz bunların da tedbirini aldık. Ergene'nin her iki tarafını da kolektörle alıyoruz ve atık suları kolektörle de toplayacağız, arıtacağız ve Ergene'yi de devlet olarak biz korumaya alacağız.''

Erdoğan ekonomi alanında sağladıkları iyileştirmelere de dikkati çekerek alandaki bir kız çocuğuna ''Biz iktidarı kimden aldık kızım?'' diye sordu ve ''ANAP, MHP, DSP'' dedi.

İktidara geldiklerinde IMF'ye olan borcun 23,5 milyar dolar olduğunu anımsatan Erdoğan, şu anda bu rakamın 5 milyar dolara düştüğünü belirtti.

Erdoğan, şöyle dedi:

''Onu da öderiz şimdi, ama ne yapıyoruz çok düşük bir faiz olduğu için 2012 yılı sonuna kadar onu da tıkır tıkır ödeyeceğiz. Bununla da kalmadık...Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar ya, peki milliyetçiydiniz de Merkez Bankasının kasasında ne vardı? 27,5 milyar dolar vardı. Ey MHP, ey DSP hepsi bunun içinde ortaktılar. Şimdi Merkez Bankasının kasasında 95 milyar dolar var. Çıksınlar da bunu konuşsunlar. Ama bunların 'Allah bir' dediğine inanın çünkü Allah birdir. Bunun dışında bunların sözüne inanılmaz. İnanılmaz, bunların sözüne inanılmaz.''

Başbakan Erdoğan, mitingde susayanlara su dağıtılmasını isterken, sıcak nedeniyle bayılanlara da sağlık personellerinin müdahale etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber