Kılıçdaroğlu: Mesleğim hesap uzmanlığı, Erdoğan'ın giremediği sınavlarla seçildim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2011 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çırak olmak ayıp değil

Başbakan'ın kendisini küçümsemek için 'çırak' dediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Çırak olmak ayıp değil. Mesleğim hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği sınavda binlerce kişi arasından seçildim' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisi için söylediği, 'O daha çırak' sözlerine 'Çırak olmak ayıp bir şey değil' yanıtını verdi. CHP lideri, seçim mitinglerine dün Yalova ve Kırklareli'nde devam etti.

Yoksul, ihtiyaç sahibi ailelere 600 lira vereceklerine ilişkin vaatlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Bu yoksula parayı nereden bulacaksın?'' sorusuna verdiği yanıtı Mısır'daki sağır sultanın bile duyduğunu ama iktidarın duymadığını belirterek şöyle dedi:

'Devlette bu tür yardımları yapan 14 kuruluşun hepsini tespit ettik ve bütçelerini topladık. Hesabını, kitabını virgülüne kadar yaptım. Onlar bilmezler, hesap da bilmezler. Efendim benim için 'çırak' demiş. Çırak olmak ayıp bir şey değil. Benim mesleğim hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği sınava girip binlerce kişi arasından seçilen birisiyim. Hesap uzmanlığı herkesin ama herkesin onur duyacağı bir meslektir. Ben severim, şeref duyarım hesap uzmanı olduğum için, hesap adamıyım ben. Yoksul insanın karnını nasıl doyuracağını ben bilirim. Benim öyle uçuk kaçık projelerim yok, benim projelerim insan üstüne, insanın mutluluğu üstüne.'

BİZDE KUVAYI MİLLİYE RUHU VAR

'Askerlik kısaltılırsa memleketi kim savunacak?'' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni düşmandan korumak varsa, dişimizle, tırnağımızla, iman gücümüzle, biz yeniden koruruz. Bu beyefendi (Başbakan) unutmasın, bizde Kuvayı Milliye ruhu var. Biz Kuvayı Milliye'den geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele ettik. Yeri gelirse 4 yıl, yeri gelirse 9 ay askerlik yaparız. Yeri gelirse ömür boyu askerlik yaparız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber