'Öğretmenlere ucuz bilgisayar satışından en karlı kim çıkacak?..'

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Muğla Milletvekili Ali Cumhur Yaka, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Vakıfbank kredisiyle öğretmenlere ucuz bilgisayar satışından en karlı kimin çıktığını sordu.

Yaka, TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Çelik'in bundan 1.5 ay önce müfettişlere verilen bir seminerde, ''Piyasa şartlarının yarısına bir fiyatla, isteyen öğretmenlerimize dizüstü bilgisayar temin edebileceğiz. Eğer maddi imkanları elvermiyorsa Vakıfbank kendilerine 36 aya kadar kredi kullandıracak, KDV yüzde 1 olacak'' dediğini kaydetti. Ali Cumhur Yaka, bu çerçevede Çelik'e şu soruları yöneltti:

''Öğretmenlere satılması düşünülen bilgisayarlar, piyasada aynı özelliklere sahip bir bilgisayarın yarı fiyatına mı verilmektedir?

Verilmesi düşünülen bilgisayarlarda dediğiniz gibi KDV yüzde bir midir? Değilse daha 1.5 ay önce neye dayanarak böyle bir beyanat verdiniz?

Vakıfbank kredisinde faiz oranı ne kadardır? Özel bilgisayar şirketlerinin peşin fiyatına taksitle bilgisayar verdiği düşünülürse bu faiz oranı düşük müdür?

Vakıfbank kredi kartı olmayanlar bu kredili satıştan yararlanamayacak mı? Kredi kartı olmayana zorunlu olarak kredi kartı mı satılacak?

Bütün bunlara bakıldığında bu anlaşmadan en karlı çıkanlar kimlerdir? Bilgisayar şirketi mi, Vakıfbank mı, devletimiz mi, öğretmenler mi?''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber