SSK emeklilerinin TÜFE farkı davasına red...

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 9. İş Mahkemesi, TÜFE farklarının SSK emekli aylıklarına 2 yıl boyunca eksik yansıtıldığı iddiasıyla açılan davayı reddetti.

SSK emeklisi 23 kişi adına açılan tespit ve alacak davasının bugünkü duruşmasına, davacıların avukatı Melek San ile davalı SSK'nın avukatı katıldı. SSK'nın avukatı, davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Melek San ise davanın kabulünü istedi. Mahkeme, davanın reddine karar verdi.

Avukat Melek San, davanın reddinin hukuka aykırı olduğunu savunarak, kararı temyiz edeceklerini açıkladı. Dava dilekçesinde, SSK emeklisi 23 kişinin, 2000-2002 yılları arasında TÜFE farklarından doğan hak kayıplarının tespit edilmesi ve belirlenen tutarın ödenmesi isteniyordu.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, davanın sonucunun 3.5 milyonu aşkın kişiyi ilgilendirdiğini, ret kararının büyük bir şaşkınlık yarattığını kaydetti.

Ergün, Yargıtay'ın daha önce olduğu gibi, emeklinin hakkını iade edeceğini belirterek, "2000 yılından itibaren başlayan bu hak arama mücadelesi sırasında emekli arkadaşlarımızın bir bölümünü kaybettik. Umarız geriye kalanlarımız hakkı rahmetine kavuşmadan bu haklarını alabilirler. TÜFE davası, artık onur davamız oldu" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber