MEB'in eş durumundan tayini kaldırmasına tepki

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), öğretmenlerin eş durumundan tayinine son veren yasa taslağı tepki yarattı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, kendilerinden konuyla ilgili görüş istenmediğini ve bilgi verilmediğini belirterek, "Merkezi bir dayatma gibi" dedi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun CHP'li üyesi Muharrem İnce ise ailenin parçalanmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, taslağı şöyle değerlendirdi: "Merkezi bir anlayış, bir dayatma gibi. Biz de basından öğreniyoruz ve böylesine antidemokratik bir yapıyı şiddetle kınıyoruz. MEB'de örgütlü ve yetkili sendika olduğumuz halde bu konuda bizden görüş sorulmadı. Taslak, adil ve dengeli dağılımı öngörüyor mu, yoksa ardında başka maksatlar mı var, bunu taslağı görmeden üzerinde düşünmeden söylememiz doğru olmaz. En kısa zamanda bakanla görüşeceğim."

'Uygulanabilir değil'
TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, düzenlemeyi basından öğrendiğini söylemekle yetindi.
CHP'li Meclis Eğitim Komisyonu üyesi, Yalova Milletvekili Muharrem İnce de düzenlemenin uygulanabilirliği olmadığını belirtti, "Aileyi parçalamak Anayasa'ya aykırı" dedi.

Bu arada, Şanlıurfa Öğretmenevi'nde yerel yöneticilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğretmenlerin tayininde eş durumunun 'mazeret' olarak devam edeceğini söyledi. Çelik,"Karıkoca arasına girilmez. Sürekli yer değiştiren personelin eşlerine opsiyon tanınıyordu. Bu atıl kapasite yarattı. Bunu gidereceğiz" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber